DoD Racing Team

-

-

 

Branntomta
Gunnars branntomt

Crash, bang, wallet
En to-tre hunder velt gjør slikt med en kåpe

Gunnars MC-historie

Gunnar begynte sin tohjulskarriere som 14-åring på moped. Frem til han var 18 hadde han en del Tempo Corvette 50'er, hvorav flesteparten var heiset, ribbet for unødvendige deler og fått digre bakdrev som passet ypperlig i skogen. Etter å ha tatt lappen på tung sykkel i 1991 ble det en del kjøring de neste halvannen sesongene på lånt offroader, hovedsaklig utenfor vei, før han reiste til Halden og ble en fattig, sykkelløs student.

Høsten 1997 ble suget etter MC på nytt for sterk, samtidig som lommeboken var stor nok, så han handlet en '88 XJ 600. Kort tid etter ble det funnet ut at XJ'er egentlig ikke er fine sykler, og en splitter ny Honda CBR 1100 XX Super Blackbird ble innkjøpt, og XJen solgt.

Nytt for '99-sesongen er kjøpet av en gammel racer som etter utseendet å dømme har veltet oftere enn hva den har hatt godt av.


Gunnar om nivået på roadracing i Norge

Eller: Megalomane Gunnar slenger med leppa nok en gang.

"Jeg er ikke enig i at roadracing er så avhengig av talent, med det nivået som er i Norge i dag. Alle kan kjøre på 1:02 på Rudskogen med litt trening.

"Se bare på Sæbø. Da han stilte i en runde i det britiske mesterskapet klarte han ikke engang å kvalifisere seg. Det sier vel alt om hvor mye talent det er innen roadracing i Norge.

"Dersom jeg ikke kjører fortere enn dere alle sammen til neste år, tror jeg at jeg blir så skuffa at jeg ikke gidder å kjøre mer."

"Med nok trening skal jeg kjøre like fort som Biaggi."

Forøvrig kommer et samlet DoDRT til å minne Gunnar om ovenstående etter hver eneste runde på Rudskogen hvor han bruker mer enn 1:02. Det er et høytedelig løfte.