DoD Racing Team

-

-

 


På tur

Webmaster David
David

Foto: Peter C.D. Hansen
og Bjørn-Arild Woll

David's MC-historie

" - O mihi frustra suscepti labores*"

Jeg tok MC-lappen i august 1995 fordi jeg ønsket meg et billig transportmiddel som også kunne brukes til å ha det moro med. Noen års erfaring har nå vist meg at MC er ustyrtelig moro, men akk, ikke så veldig billig når det kommer til stykket...

Min første sykkel var en rød Kawasaki GPz750, 85-modell. En flott sykkel på alle mulige måter, om enn noe tung. Etter noen større reparasjoner gikk den dessuten også ganske bra.

Etter et par års tid begynte jeg å bli litt lei av at ytelsen ikke stod i stil med vekten (60 bhp / 250 kg) og av at sykkelen logret rundt i veibanen i harde svinger. Skulle jeg ruste sykkelen opp til den standard jeg ønsket var det billigere å kjøpe en ny. Som sagt så gjort.

Jeg innså relativt tidlig at langturkjøring med passasjer og stor oppakning ikke var så moro som jeg først hadde trodd: for det første ble sykkelen treg i aksellerasjonen og for det andre måtte jeg kjøre svært rolig for ikke å få en knytteneve i ryggen fra min passasjer. Det gjorde valget enklere å kunne kutte ut de store sports-turerne først som sist. Det var en real plast-rakett jeg var ute etter!

Etter å ha finlest Bike's årskatalog falt blikket mitt på en Aprilia RS250. Et par måneder tidligere hadde den vært testet av Performance Bikes og funnet meget bra. Prisen var i mitt leie og designet og stilen appellerte sterkt.

Da sykkelen var bestilt (våren 1998) innså jeg at når kjøretøyet ikke lenger var begrensningen, så var det på tide å gjøre noe med ferdighetene. Jeg hadde tidligere hørt mye bra om kursene til Wobble MC og hadde bestemt meg for å melde meg på 1999-sesongen. Morten klarte dog å overtale meg til å melde meg på allerede i 1998. Jeg angrer ikke.

Min '98 RS250 ble levert av MotoMania 30.04.98 og hadde etter 2 dager passert første trinn i innkjøringsprosessen (800 km) med en total gjennomsnittsfart på 78 km/t, bykjøring inklusiv. Ingenting tyder på at den kommer til å ruste fast.

*Å, for et arbeid jeg har påtatt meg til ingen nytte...
  -- Webmaster David.