DoD Racing Team

-

-

 

[88 Yamaha XT600Z]
'88 Yamaha XT600Z Ténéré (SheepSlayer)

'98 YZF600R BL
'98 Yamaha YZF600R ThunderKitten (etter sandgroping)

'99 YZF600R LGM
'99 Yamaha YZF600R (en søster til GråMissen)

Kai
Kai nyter en bedre middag (les: hotdog) på Rudskogen

Kai's MC-Historie

Jeg tok lappen (i Danmark) i 89, samtidig med at jeg tok lappen til bil. Ettersom jeg studerte på det tidspunktet, så jeg meg ikke råd til å kjøpe en motorsykkel. Etter at jeg blev ferdig på DTH og hadde fået min første jobb, kjøpte jeg min første motorsykkel: en blå/gul Yamaha XT600Z Ténéré fra 1988, med rundt 42000km på klokken, i mars 95. Ténéréen fulgte meg trofast (om enn den krevde noe vedlikehold: bremser, bakdemper, gaffelfjærer) først i Danmark, og senere i Norge, etter at jeg flyttet hit i April '96. Den ble kjendt som "The SheepSlayer" etter at jeg kjørte på en sau oppe i Eggedal i august '96. Den ble desverre stjålet fra en privat avlåst parkeringkjeller natten til 1ste juli 98. Den ble funnet igjen to måneder senere nede ved Akerselva, plukket for ganske mange deler. Den ble solgt til en med-DoD'er som ville lage skogsykkel ut av den.

I løpet av høsten 97 og våren 98 kjendte jeg at jeg hadde lyst å prøve en ny sykkel som hadde mer motorkraft, som lå bedre i svingene og ga bedre beskyttelse av føreren. I bunn og grunn en kombinasjon av sport og turing. Etter som jeg er ganske lang (197cm), var det ikke bare å gå ut og kjøpe den første sykkelen jeg fant kuul. Så på Sjølystmessa sprang jeg rundt fra stand til stand for å prøvesitte ymse sykler. Listen av sykler som ikke hadde plass ble fort lang, mens en liten eksklusiv klubb av brukbare sykler etterhvert tok plass. Egentlig hadde jeg lyst på den nye Honda VFR800FI, men 160K var mer enn jeg hadde lyst å gi, så jeg begynte å lure på å kjøpe 600cc sykkel. Jeg hadde tidligere sjekket Motorcycle Online sin 600cc shootout, og utfra den og Sjølystmessa valgte jeg bort GSX-R (altfor racer preget) og CBR600 (ikke plass). Da var det Kawasaki og Yamaha tilbake. Jeg liker ikke Kawa sin Kawa-grønne med Mye-Harry-Grafikk, så den valgte jeg også bort. Vel, da var bare Yamaha'en tilbake. Først hadde jeg tenkt meg å kjøpe en 97 modell, med en 10-20K på klokken, for en sådan kunne jeg få for rundt 100-105K. Da jeg fant en 34Hk '98 model med 145km på klokken, i rett farge (svart), for bare 95K slo jeg til. Jeg har (selvfølgelig) fått den oppgradert til fulleffekt (ca 100Hk). På tre en halv måned kjørte jeg nesten 13500km, inntil jeg dro en .david syvende september på Rydskogen. Stellet og nesten al plasten brak, og 'Katta ble reparert for nesten 75 tusinde Kr hos Dr. Yamaha (AR Tuning i Trondheimsveien). I løpet av oktober måned hadde jeg fået ny jobb i Danmark, og jeg måtte derfor selge 'Katta (det lønner seg ikke å ta den med til Danmark). Enden på det blev at .davids samboer Elisabeth kjøpte 'Katta i starten av '99.

Etter å ha returnert til Danmark (Flatlands blant venner) kom det neste spørgsmål: hvilken sykkel denne gang? Jeg var svært fornøyd med 'Katta, så den sto høyt på listen med en gang. Andre muligheter var CBR600F4 og ZX-6R (R1 er for dyr i innkjøp og forsikring), samt Suzuki's nye SV650S "mini-TL1000". I slutten av februar dro Ivan og jeg til MC-messe i Herning og så på sykler. Der ble prøvesittet Yamaha, Kawasaki, Suzuki, men ikke Honda, for de ville ikke selge noe (sådan virket det). Etter mye om og men, ble det til enda en ny YZF600R (denne gang i Light Grey Metallic).