DoD Racing Team

-

-

 

Chris Calvert med hobby nr. 2
Chris på hugget

Honda CBR600F
Chris' CBR600F

Chris på Rudskogen
Chris på Rudskogen

Chris med bra nedbrekk på sin Suzuki RGV 250

Chris Calvert

Jeg er i skrivende stund 33 år, og har kjørt MC siden jeg var 18 (lett MC fra jeg var 16). Min første tunge MC var en Yamaha RD350LC, deretter gikk jeg gradene via en Kawa Z550F og en Yamaha XJ750 Strider. Deretter kom det ett år med dårlig økonomi (flyttet hjemmefra) og jeg måtte klare meg med en gammel Suzuki GT380. Etter at jeg fikk kvittet meg med den kjøpte jeg en Honda CB750F, som ble byttet til en Honda GL1000 GoldWing. Nå hadde jeg nådd vektgrensen, og gikk over til en Yamaha FJ1100, også kalt "Polkagrisen" grunnet noe spesiell lakkering.

Denne endte sitt liv i siden på en Corolla, og en VF1000F2 ble innkjøpt som erstatning. VF'en hadde jeg neste en hel sesong før jeg torpederte to andre motorsyklister bakfra.

Etter dette kom jeg frem til at sykler fra åttitallet hadde alt for dårlige bremser, derfor gikk jeg over til en '94 CBR600F2, som jeg fremdeles har klart å holde hel. Samtidig skjønte jeg at selv etter 13 år på MC kan man gjøre feil, og bestemte meg for å delta på sesongkurs med Wobble, for å være bedre forberedt til å møte "utfordringer" i fremtiden.

Wobblekurset gav mersmak - kraftig mersmak. Dette resulterte i at jeg meldte meg på debutantkurs høsten 99, og gikk til innkjøp av en 1993 RGV250. Sykkelen ble kjøpt uprøvd, da selger bodde langt nedpå sørlandet, men den har vist seg å være fullt brukbar, og ikke så overvettes mye tregere enn Apriliaene som jeg skal konkurrere mot.

Nå i år 2000 skal jeg kjøre B-wobble samt organiserte RR-treninger, og jeg skal få med meg minst 5 av de syv norgescup-rundene. Målet er å samle nok poeng til å bli A-fører til neste år.

Sitatet:
"Du er bare kjærring!"
-Chris før sitt første løp noensinne, i diskusjon om dekk og sikkerhet, sagt til fjorårets suverene mester i 250 racer, Trond Stuberg.

Foran 2001-sesongen har Chris rykket opp til å bli A-fører. RGV'en er solgt, og han har kjøpt seg en Aprilia RS250 for å bli mer konkurransedyktig. Målene for sesongen er:

  • Blandt de 5 beste totalt i 250 Production

  • Blandt de 10 beste totalt i 250 Racer