DoD Racing Team

-

-

 

Steinar Bang
Steinar Bang

Min Suzuki GSX1100ES
Min Suzuki GSX1100ES. Ingen ideell begynnersykkel

Min Yamaha FJ1100
Min Yamaha FJ1100. En trofast traver, men ikke den letteste å plage gjennom svingene

En FJ ender sine dager
En FJ ender sine dager

Min Honda VFR750F
Min Honda VFR750F. En sykkel uten dårlige sider

Steinar Bang

Jeg ble født i oktober 1963 og startet min MC-karriere nesten nøyaktig 24 år senere, med å ta lappen på MC i oktober 1987. Jeg kjøpte hjelm og hansker samme høst, men bortsett fra et par dager en sommer jeg brukte en lånt Suzuki GSX750ES, ble det ikke bruk for dem før jeg kjøpte min første sykkel i mai 1993.

Sykkelen var en 1983 Suzuki GSX1100ES og var en typisk sportsturer fra 80-tallet: motor i massevis, sammen med elendige kjøreegenskaper og bremser. Det siste visste jeg ikke noe om for jeg var overbevist om at jeg hadde den beste sykkelen i verden. Og sykkelen var god nok den. Den tok meg rundt på kryss og tvers i østlandsområdet og to ganger hjem til nord-Norge... helt til den ble stjålet ei uke før Troll-Rally i august 1994.

I oktober 1994 kjøpte jeg min andre sykkel, en 1986-registrert 85-modell Yamaha FJ1100. Sommeren 1995 brakte den meg til Nord-Norge og tilbake, over til Irland, og en tur rundt på Vestlandet, mange MC-treff, helt til den (og nesten jeg også) endte sine dager mellom Nannestad og Roa... ei uke før Troll-Rally. Det er nesten så man kan bli overtroisk.

Etter mye fram og tilbake, så ble det til at jeg faktisk fortsatte og kjøpte en ny motorsykkel. Denne gangen ble det en 1995-modell Honda VFR750F med 3600km på klokka. Dette var en sykkel som var fysisk mye mindre og lettere å håndtere enn de syklene jeg hadde hatt før. Når det gjaldt lys, bremser, fjæring og kjøreegenskaper generelt så hadde det vært en revolusjon i løpet av de ti årene som var gått fra FJen til VFRen.

Jeg ble først klar over dette på turen hjem fra butikken. I et kryss klemte jeg inn bremsehåndtaket som jeg hadde pleid å gjøre med FJen... og der sto sykkelen gitt..., mens jeg holdt på å gå over styret.

1999-sesongen blir min fjerde sesong på denne sykkelen som i skrivende stund såvidt har rundet 60000km. Den har av instruktørene blitt omtalt som den minst sportslige i den gruppa på Wobble som jeg kjører i, men det setter bare større krav til føreren.

I de tre første sesongene kjørte jeg fortere og fortere uten å ha noen teknikk (vet jeg nå) på sykler uten kjøreegenskaper (vet jeg nå). Etter ulykken med FJen gikk det roligere men først ifjor begynte jeg å jobbe med _bevisst_ kjøreteknikk etter å ha lest Keith Codes "Twist of the Wrist II", fulgt av at jeg med hell begynte å øve inn noen av teknikkene fra boka. Jeg er veldig spent på hva jevnlig trening under kyndig instruksjon vil gjøre med dette.