DoD Racing Team

-

-

 

Børge Berg-Olsen
Børge i slaget

"Clementine"

Børge Berg-Olsen's MC-historie

Det var ikke før jeg flyttet ned til Oslo i september 1997 at jeg fikk en jobb som tillot meg å kjøpe motorsykkel. En annen ting er at sesongen og miljøet er noe større her enn det var/er i Tromsø. Motorsykkellappen ble anskaffet 24. august 1998.

Jeg lurte lenge på hvordan sykkel jeg skulle kjøpe meg. Jeg hadde ihvertfall klart for meg at jeg skulle ikke ha en slik sykkel med masse plastikk. Etterhvert fant jeg da ut at jeg skulle ha en Kawasaki Vulcan 800 Classic. En nydelig sykkel syntes jeg, da.

Dan Ullén klarte å overbevise meg om å sjekke ut Ducati Monster. Jeg tok en titt på bildene han sendte meg, og jeg var umiddelbart solgt. For en brutal liten moroklump den sykkelen så ut til å være. Naken var den også. Som Ducati sier: "See one, want one - it's an instantaneous process!"

Da det viste seg at Niclas Cederlund hadde en Ducati M600 til salgs så måtte jeg prøve den. Det var bare et problem. Sykkelen var omlakkert - i knall orange. Skuffelsen må ha lyst ut av øynene mine da Niclas kom for å vise meg sykkelen og tilby meg en prøvetur. Jeg skulle egntlig ha en gul sykkel.

Det ble en kort prøvetur, men jeg fant fort ut at dette var en sykkel som jeg skulle ha! Om så den hadde vært spygrønn. Jeg var solgt, og snart var Clementine også solgt - til meg.

Den første måneden kjørte jeg rundt og begynte å få bondeanger. Den bråkte for mye, jeg kom aldri til å klare å beherske denne sykkelen godt nok til å kunne bruke den fullt ut. Spesielt etter å ha sett hvordan de andre fra no.alt.motorsykler (og DoDRT) kjørte på den ene turen jeg var med dem rundt Det Gyldne Trianglet. Jeg skulle nok ha kjøpt en Vulcan, ja. Da hadde jeg ihvertfall hatt en unnskyldning for at de måtte vente på meg hele tiden.

Vinteren kom alt for fort, og jeg måtte sette vekk sykkelen, men jeg hadde allerede blitt litt mer fortrolig, og syns jeg kanskje var verdig sykkelen alikevel. Akk, så lite jeg visste.

Våren '99 kom, og jeg fikk enda flere mil på baken. Jeg var så ivrig at jeg kjørte daglig fra 18 mars. Sommeren kom, og jeg fikk tilbud om å jobbe i Stockholm i 6 uker. Det var da at jeg virkelig begynte å skjønne hva det dreide seg om. Takket være at jeg lå pesende etter Dan Ullén på de mange småveiene rundt Stockholm. Jeg begynte å nyte å kjøre sykkelen, men det stod klart for meg at jeg ikke hadde allverdens av ferdigheter.

Derfor har jeg nå meldt meg på Wobble MC for å lære meg å beherske sykkelen enda bedre. Det kommer til å bli en spennende sesong...

Besøk også hjemmesiden min for flere bilder av sykkelen.