DoD Racing Team

-

-

 


Kjetil ivrig etter å komme ut av depot på Rudskogen

Kjetil på sin CBR 600 på debutantkurset i mai 2000.

Kjetil's MC-Historie

Min interesse for motorsykler har vært påtagende så lenge jeg kan huske. Den aktive karrieren begynnte vel i 11-12 års alderen, og da i begynnelsen med låning av mopeder fra kompiser. I ca 14 års alderen kjøpte jeg min første egne motorsykkel, og den besto av en ramme, to feite crosshjul, og en Tempo 150 motor. Bremser var det ikke og den ble stort sett brukt på skogsveier o.l. Såvidt jeg vet har jeg ingen varige mén. Såvidt jeg vet har jeg ingen varige mén. Såvidt jeg vet har jeg ingen varige mén.

Min første ordentlige sykkel, en '81 Kawasaki KH100 ES ble anskaffet like før jeg ble 16. Den ble lett modifisert, og gjorde 100-120 km/t på sletta, alt etter dagsformen. Det var vel minst fort nok, selv om det ikke føltes slik da. I løpet av et års tid var den kjørt sønder og sammen, og ble byttet inn i en ny Yamaha DT80 som jeg hadde frem til jeg var 18. Deretter ble det 3 års opphold fra MC-kjøringen, før jeg i 1991 fant ut at en tohjulig var nødvendig for tilfredsstillende livskvalitet. Etter å ha tittet på forskjellige sykler falt valget på en 83' Kawasaki Z1000R (Eddie Lawson Replica) Jeg syns den var knalltøff, og den gikk som et uvær. At kjøreegenskapene ikke helt sto i stil med motorstyrken var en annen sak. Kjøregleden var uansett stor, og sykkelen ble også brukt på endel lengre turer etter at jeg anskaffet et Krauser veskesett.

Vinteren 97/98 begynnte jeg å fable om en nyere MC, og etter grundige "analyser" av behov og ønskede kvaliteter, samt undersøkelser av hva som var på markedet, falt valget på Ducati ST2. Jeg ville ha en sportslig sykkel, men var også opptatt av at det skulle være mulig å få med endel bagasje og dra på tur. På Sjølystmessa 98 skrev jeg kontrakt med Løvaas Motor, og tidlig i april hentet jeg vidundret i Holmestrand. Duccen har nå fungert utmerket både på tur og på bane i 3 år og 33.000 kilometer.

En '97 modell Honda CBR600F3 ble kjøpte høsten '99. Den er en rein Roadracing-sykkel uten lys, baksete, speedometer o.l. Men ellers i standard utførelse. Det ble bare tid til en tur på Rudskogen før vinteren satte inn, men den gjorde til gjengjeld et godt inntrykk. Våren 2000 ble debutantkurset unnagjort, og det ble deltagelse i alle løpene i Norges-cupen i klassen Super-B (Stor Desperado). Etter en del fomling i starten med noe slurvete mekanikerarbeid på 1. runde på Rudskogen, og 2. runde på Våler gikk det stadig bedre, og jeg endte til slutt på en 16 plass i Norgescupen. Noe jeg er meget fornøyd med siden jeg egentlig ikke hadde noen store håp og ambisjoner om å gjøre det såpass bra, og det var oppimot 70 deltakere på hvert av løpene. Det gikk også stadig fortere og fortere gjennom sesongen, og bestenoteringen på Rudskogen ble til slutt 1.03.7, og på ACR 1.38.3.

Plasseringene ble:

1. Runde Rudskogen: 31 plass (3 plass i B-finale)
2. Runde Våler: DNF (Did Not Finish)
3. Runde Rudskogen: 20 Plass
4. Runde ACR: 11 plass
5. Runde ACR: 11 plass
6. Runde ACR: 9 plass
7. Runde ACR: 10 plass

Til sesongen 2001 blir det full satsing. Jeg har rykket opp til å bli A-fører og kan da velge mellom de forskjellige klassene i Norgesmesterskapet. Jeg kommer til å kjøre alle NM-løpene i klassen 600 Production. Kommer sikkert til å stille i noen løp i klassen Supersport 600 også for å få mest mulig løpstrening. Lurer også litt på å stille i et par løp i Scandinavian Open. Sannsynligvis på Våler i August,, og kanskje første løpet på Jyllandsringen i mai for å komme i gang med løpskjøring før NM starter.
Hondaen ble solgt høsten 2000, og splitter ny Suzuki GSXR600 er bestillt av MC-Oslo, og blir levert i mars 2001. Sykkelen har fått meget god omtale etter lanseringen, så det blir veldig spennende å se hva den er god for. Diverse utstyr og 10 dekksett er også underveis, så nå satses det en god del friskere enn i fjor. Men det må også til dersom jeg skal ha noen sjanse til å ikke komme helt sist nå som jeg skal kjøre omkapp med de store gutta...
Skal kjøre A-wobble, racing hvor vi skal ha instruksjon av mangedobbelt Norgesmester Rolf Kåre Valderhaug. Blir spennende å se om det kan hjelpe til med å knipe enda noen tideler på rundetiden. I tillegg blir det vel endel trening i Sverige, og på Rudskogen og Våler selvsagt. Sesongstarten blir 3-dagers treningssamling på Sviestadbanen ved Linkøping i Sverige. Det klør i fingrene allerede. Brum Brum.... :-)