DoD Racing Team

-

-

 

 

Olav's MC-historie

I motsetning til mange andre har jeg ikke kjørt sykkel fra før jeg kunne gå. Jeg har faktisk ikke kjørt moped annet enn på en tur til de greske øyer (selv om jeg selvsagt skrøyt av hvor erfaren jeg var til mopedutleie-fyren), men en eller annen gang i løpet av studietiden bestemte jeg meg for at jeg hadde lyst til å kjøre sykkel. Det ble med tanken helt frem til siste sommeren før jeg var ferdig med slaraffenlivet som student. Jeg hadde sommerjobb på Torshov i Oslo, og rett borti gata var det en kjøreskole som hadde ledige plasser på MC-kurs. Året var 1993, og lappen ble ordnet greit i løpet av den sommeren. Men noen sykkel ble det ikke før flere år senere. Jeg kjørte faktisk nesten ikke sykkel de neste tre åra, med unntak av et par småturer på min brors '81 GS1000G. Derimot har jeg lurket på n.a.m. mer eller mindre sammenhengende siden høsten 1993.

Gjennom en bekjent som jobbet hos Honda-importøren fikk jeg anledning til å låne litt forskjellige sykler i '97-sesongen og våren 1998, bl.a. Africa Twin, Hornet og Transalp. Interessen var på topp, og jeg bestemte meg for at nå skulle det bli sykkel. Men hvilken? Av de tre Hondaene var det Hornet'en som fristet mest, men jeg hadde lyst til å prøve VFR og VTR også før jeg bestemte meg. Desverre var min kontakt hos Kellox en rimelig opptatt mann, så VFR-lånet ble stadig utsatt. På dette tidspunktet klarte Kjetil å få meg med en tur til Ducati-forhandleren Løvaas i Holmestrand, og prøvekjøring med den nye 900SSie og Monster 900 ble fikset. Jeg var litt usikker på om jeg likte sittestillingen på 900SS'en, men foretrakk den helt klart framfor Monsteret. Etter litt prat med selgeren ble vi enige om at jeg kunne ta meg en tur på en 900SS av den gamle typen, og denne hadde helt klart en sittestilling som falt mer i min smak som nybegynner. Et par dager senere var sykkelen min.

I ettertid tror jeg nok at den nye 900SSie ville vært et bedre valg, spesielt til banebruk på Wobble osv. Men på den tiden var jeg meget fornøyd med valget. Dog, dårlig sommer samt mange andre fritidsaktiviteter førte til at det ikke ble så altfor mange turer i løpet av høsten. Jeg var også opptatt på onsdagskveldene, så noen tur ut på Grava ble det ikke noe av. De fleste turene ble småturer alene i nærområdet.

Som ivrig lurker på n.a.m. hadde jeg selvfølgelig hørt om Wobble-kursene. Dette måtte være noe for meg tenkte jeg, det var lenge siden jeg hadde tatt lappen og en liten oppfrisking var på sin plass. Dessuten hadde jeg hatt et par ubehagelige opplevelser ved enkelte anledninger, så litt øvelse på bane hørtes fristende ut. Påmelding ble sendt, og i løpet av '99-sesongen ble det kjøring både på Rudskogen, Anderstorp og i Karlskoga. Et kurs som helt klart ga mersmak, og anbefales alle (både de som tror de er flinke til å kjøre samt de som vet at de ikke er det).

En av de tingene jeg ikke likte med 900SS'en (og som helt sikkert var bedre på den nye modellen, 900SSie), var at den skrapte litt for lett med eksosrøret ved litt nedbrekk i svinger som ga mye kompresjon i bakdemperen. Dette, samt at det selvfølgelig alltid er morsomt med nye leketøy, førte til at jeg for 2000-sesongen byttet sykkel. Valget stod mellom RSV Mille R, VTR1000 SP1 og 748R. Hondaen var utsolgt for året før jeg fikk bestemt meg, og Aprilia-importøren hadde et litt frynsete rykte. Dermed ble det en 748R. Tiden vil vise om det var et riktig valg. Den er i motsetning til 900SS'en og Apriliaen ingen touring-sykkel, men på banen er den glimrende. Så får man heller godta litt stiv nakke og sliten rygg. Pose-faktoren er ihvertfall høyere på en 748R enn en gammel 900SS :-)