DoD Racing Team

-

-

 


Anne i sivil


Virago 535


ZZR-600


CBR 600 F4


CBR 600 F4


Anne poserer

Anne's MC-historie

Jeg hadde kjørt bilcross i flere år, men selv om faren min hadde kjørt MC når han var ung, så hadde det liksom aldri falt meg inn at jeg skulle begynne å kjøre tung MC selv. Faren min var faktisk såpass interessert at han ga broren min et ekstra mellomnavn slik at han fikk initialene BMW som var den sykkeltypen han hadde selv (en BMW 500 av noe slag).

Den første gangen jeg satt på en tung MC var 1. mai 1994. Eks-svogeren min skulle kjøre 1. mai runden "Mjøsa Rundt", og siden været var pent og min svigerinne ikke passet inn i skinndressen pga lykkelige omstendigheter, så ble jeg med som stand-in MC-rype. Og for en opplevelse! 1200-1300 sykler rundt hele Mjøsa i strålende solskinn. Fikk til og med prøvekjøre den Vulcan 1500 som jeg satt på. Og da var det gjort, den dagen bestemte jeg meg for at jeg skulle ta lappen på sykkel og kjøpe meg MC!

Den første motorsykkelen jeg hadde var en 94 mod Yamaha Virago 535 SP som jeg kjøpte høsten -94. Siden jeg byttet jobb akkurat da så hadde jeg ikke tid til å ta lappen før på våren, men da våren kom så sto jeg omtrent og klorte på dørene hos Autoteam Trafikkskole, og fikk grini meg til den første kjøretimen de skulle ha den våren. Så lappen ble det da etter hvert, og jeg kunne ile hjem og hente min lille Virago. Det var en fin nybegynnersykkel, med lav vekt og lavt tyngdepunkt. Den var egentlig ganske morsom å kjøre som nybegynner, og jeg ble faktisk ikke hengende etter når vi kjørte flere sammen. Og når jeg fikk satt på en liten vindskjerm ble den mye bedre å kjøre på langtur med. Men mye bagasjeplass var det ikke...

Men jeg følte fort behov for noe annet. Allerede samme høsten, høsten -95, kjøpte jeg meg en 95 mod Kawasaki ZZR 600. For meg var den en ideell sykkel; letthåndterlig og utrolig gøyal i aktiv svingkjøring, den var ikke for høy, fin å kjøre i byen, og så sparket det mer enn godt nok unna for mine behov. Spesielt på langturer var den kjempefin. Kjørestillingen er mer moderat enn på de fleste R-sykler slik at man ikke blir så fort sliten. ZZR 600 har en 4-takters motor med 4 sylindere i rekke som er vannavkjølt. Den skal ha 100 hk, men da min ble målt i benk, lå resultatet faktisk en del over dette. Tørrvekten var oppgitt til 195 kg.

Etter 3 sesonger med ZZR'en solgte jeg den, og på nyåret i -99 var jeg innom Jeco og forelsket meg i den nye Honda CBR600F4, og sykkelen ble bestilt like etterpå. Svart og gul selvfølgelig, og jeg bestilte i tillegg lakkering av felgene (gule) og sotet kåpeglass. Når jeg så fikk på en Quill potte som ga en fin og dyp brummelyd, så var jeg i grunnen godt fornøyd. Men jeg hadde nok hatt på platåstøvler eller noe sånt når jeg var og prøvesatt den på vinteren, for da jeg skulle hente den så syntes jeg den var fryktelig høy. Løsningen ble en tur til skomakeren og jeg fikk på litt høyere såler. Så nå får jeg i alle fall tåspissene sånn noenlunde i bakken.

Jeg er som sagt veldig godt fornøyd med "min lille svarte." Den er driftssikker og går som ei klokke, og jeg har overhodet ikke hatt noe tull med den. Den er utrolig lettkjørt og morsom å kjøre. Som de fleste andre 600'er må man bruke den litt for å få fullt utbytte av den. Og det er vel det eneste jeg savner på den, litt mer bunndrag.

Etter at flere bekjente anbefalte Wobble kurset varmt, og jeg med selvsyn kunne se at de ble mye flinkere til å kjøre, så meldte jeg meg allerede på Wobble kurset i fjor. Men jeg var for sent ute og kom ikke med dessverre. Så i høst tok jeg ingen sjanser og meldte meg på tidlig, og da fikk jeg plass! Jippi!

I skrivende stund har jeg fått med meg 3 Wobble kvelder, 3 dager på Anderstorp og 2 (eller egentlig bare 1) på Mantorp. Konklusjonen så langt: jeg har lært masse på kort tid, blitt en mye bedre motorsyklist og det er utrolig, vanvittig gøy! Men jeg er ganske ydmyk, og innser at jeg er forferdelig grønn på dette med banekjøring enda og at jeg har masse mer å lære. Men jeg skjønner også at jeg har masse mer å gå på, og jeg merket at konkurranseinstinktet mitt begynte å komme frem utpå banen.

Siden det er så sinnsykt gøy har jeg så vidt begynt å leke med tanken på å begynne å trene aktivt og prøve meg i jentecupen til neste år. Men jeg kjører nok et par Wobble kvelder til før jeg bestemmer meg helt, koster jo litt penger også dette her...

Ta også en titt på min nettside eller på MC-Budeiene sine sider hvor jeg for tiden er sjefsbudeie.