DoD Racing Team

-

-

 

 

Debutantkurs Rudskogen 27.-29.04.01

Av: Anne Winness

Spent reiste jeg nedover til Quality hotellet i Sarpsborg. Endelig skulle jeg få tatt debutantkurset og få førerlisensen min jeg også. Over 120 mennesker skulle delta, ca 10 jenter tror jeg, og resten gutter.

Teoribiten er det egentlig ikke så mye å skrive om. Først ble de mest interessante delene av det nasjonale løpsreglementet gjennomgått, og deretter spesialreglementet for roadracing. Greit nok egentlig, særlig siden jeg ikke hadde hatt tid til å lese gjennom dette på forhånd. Men for dem som hadde lest nøye igjennom dette så ble det nok en laaang dag. Så hadde vi en relativt enkel prøve. Bortsett fra når det gjaldt flaggene så kunne vi bruke boka, og det meste av det som det ble spurt om hadde de snakket om i løpet av dagen. Deretter var det en gjennomgang av litt teknisk mht sykkelen og dette med personlig utstyr ble tatt ganske nøye. Etter en langdryg prosess for å få delt ut treningslisenser til alle så ble vi delt inn i grupper på hver vår instruktør, og jeg hadde blitt plassert på en gruppe som skulle ha Jan Tore Skoglund som instruktør.
Og så var den første dagen omsider over ved 21:30 tiden. Handlet litt mat og fylte bensin på kanna, og dro så rett til Rudskogen og fikk parkert vognen der. Ved 1 tiden hadde jeg akkurat sovnet da jeg bråvåknet av noe som hørtes ut omtrent som et fly som kom inn i campingvogna.. Det var jo ikke akkurat det da, selv om det antakeligvis var da jeg skvatt mest i løpet av helgen. Da jeg kom ut neste morgen så jeg at det var den digre traileren til Rolf Kåre Valderhaug og lastebilen til Kai Børre som hadde parkert helt inntil vogna mi.

Lørdag skulle vi starte med teknisk sjekk og en del informasjon og instruksjon fra instruktørene våre kl 7 om morgenen. Så klokken var stilt på 6:30, og jeg sto opp og gjorde meg klar, men helt våken kan vel ingen påstå at jeg var. Det gikk enda en god stund før de kom i gang med instruksjon og teknisk sjekk. Men omsider var det unnagjort, og vi var endelig klare til vår første tur på banen kl 9:00. Tror alle var ganske spente, men det startet i et meget moderat tempo, det gikk gaaanske så sakte. Så var det en halvtime i depoet med litt snakking om kjøringen og hva vi skulle gjøre i neste pass. Neste halvtimespass startet kl 10. Da gikk det fortsatt sakte, men istedenfor bare å ligge på rekke og rad skulle vi nå bytte på å ligge bak instruktøren. En ny halvtimes pause, og så et nytt pass kl 11. Denne gangen skulle instruktøren hele tiden ligge som nr 2. Det resulterte i et litt høyere og litt mer varierende tempo, men selvfølgelig begrenset av gruppene som vi tok igjen. Neste pass startet kl 12. Nå skulle vi omsider få lov til å kjøre forbi og kjøre mer fritt, men vi skulle fortsatt forsøke å holde gruppa vår samlet. Ganske snart tok vi igjen noen enkeltførere som jeg og et par til kjørte forbi. Like etter tok vi igjen en hel samlet gruppe som tydeligvis hadde fått en litt annen beskjed enn oss, for de kjørte nemlig ganske så pent. Da nølte vi litt da vi skjønte at det kunne bli veldig vanskelig å holde gruppen samlet. Men what the heck tror jeg vi tenkte omtrent samtidig, og i løpet av en halv runde hadde vi passert hele den gruppen. Og nå begynte det å gå litt friskere, selv om jeg på ingen måte følte at jeg kjørte på kanten eller presset meg noe særlig. Jeg tror at så lenge man er såpass fersk så skal man ikke presse seg maksimalt mht fart og i alle situasjoner som f.eks. bremsing, for da glemmer man å jobbe med teknikk og sporvalg osv. Prøvde heller å konsentrere meg om å slappe av på sykkelen og få en god flyt, tror at farten kommer etterhvert av seg selv da.

Etter dette var det tid for lunsj. Så var hele gruppen på sykestua og fikk en del informasjon om hvordan de jobber, hvordan vi bør forholde oss på banen dersom vi velter og eventuelt skader oss, og om hva slags klær vi bør ha under kjøredressen mm.
Så begynte regnet, det begynte faktisk å regne ganske kraftig. Det gikk ikke lang tid før førstemann skled av, så de stoppet passet og ventet en stund før de slapp ut på et nytt pass. Da gikk gruppen min opp på toppen for å se de forskjellige gruppene kjøre S'en, og det gikk ikke så veldig fort på den glatte banen. Programmet hadde nå blitt kraftig forsinket pga regnet. Vi fikk flere ganger beskjed om at vårt neste pass som skulle bestå av starttrening var utsatt. Nå så det ut til at banen var i ferd med å tørke opp, så det gjorde oss ikke så mye at det var utsatt. Men 3 minutter før vi skulle utpå åpnet himmelen seg skikkelig, og det lille som var igjen av kjøring den dagen ble kansellert.
Den første banedagen på debutantkurset var dermed forbi, og konklusjonen er vel at det var mye mindre vilt enn hva jeg hadde regnet med, særlig mot slutten av dagen. Men det var mye rar og usikker kjøring å se også .......

Neste dag kunne vi sove lenge siden det ikke skjedde noe før kl 12. Kl 13 slapp vår gruppe og tre andre grupper utpå i det første passet, og under over alle under; det var tørr bane! Instruktøren lå foran i 2 runder, og deretter var det fritt frem. Jippi! Nå begynte det virkelig å bli moro! Jeg jobbet fortsatt med teknikk og sporvalg, men det gikk atskillig fortere nå. Bremser selvsagt alt for tidlig og tar det alt for med ro inn mot svingene enn hva som blir nødvendig etter hvert, men det er helt bevisst. For jeg føler at jeg må jobbe mer for å finne riktig svingpunkt. På Sviestad hadde jeg en tendens til å gå inn i svingene for tidlig, men nå gikk jeg inn heller for sent slik at jeg ikke gikk rett nok på og svingene ble for store. Tror det kan være greit å prioritere svingene i den fasen jeg er i nå, for treffer jeg svingpunktet riktig så kan jeg også gå tidligere på gassen og få med meg mer fart ut på rettstrekkene. Tror også jeg kan være mer kontant og legge sykkelen kjappere ned i "svingstilling". Det finnes sikkert mange teorier rundt dette, men foreløpig tror jeg at det vil funke for meg å prioritere disse tingene nå. De eneste gangene jeg gikk litt hardere inn i svingene var når jeg tok igjen noen som jeg ville kjøre forbi.

Jeg var forresten overrasket over hvor brukbart de originale dekkene på R6'en satt. Siden jeg verken hadde klart å få tak i et ekstra felgsett eller racingdekk enda, så måtte jeg nemlig kjøre på dem både på Sviestad og på debutantkurset. Men de er jo beregnet på lavere arbeidstemperaturer enn racingdekk, og det passet sikkert greit med de temperaturene vi hadde på begge disse arrangementene. Men det sier jo kanskje litt om at ikke farten var så veldig stor også. :-/

Etter en del venting så skulle vi utpå og ha starttrening. Først skulle vi ta et par starter der vi bare var en rekke, deretter 2 og 3, og den siste gangen tror jeg at vi var 4 rekker. Og selvfølgelig så begynte det å regne akkurat i det vi skulle starte, og vi fikk derfor beskjed om å bare gasse bortover langsiden og slakke godt av før svingen. Og med kalde dekk, og de færreste med regndekk, så var nok ikke det så dumt. Jeg så i hvert fall to som fikk litt for store horn og kjørte ut i henholdsvis høyren etter langstrekket og venstren i S'en. De to første startene mine gikk ganske greit, så vidt jeg kunne se var jeg først helt til jeg gikk av gassen før svingen. På den tredje var jeg omtrent likt med en annen. På den siste starten så sto jeg på bakerste rekke og kunne overhodet ikke se han som rakk opp hånden og løftet flagget i været, så da måtte jeg bare starte når jeg så de andre starte.

Været ble stadig verre med mer og mer regn. Vi fikk nå tilbud om å kjøre et lite 5-runders "lekeløp" som det var frivillig å delta på. Men uten skikkelige dekk så jeg ikke så stor vits i det, så jeg benyttet heller tiden til å ta den obligatoriske legesjekken som er nødvendig for å få lisensen hos legen som var tilstede på banen. Greit å slippe å ta seg fri fra jobb og greier for å få ordnet det.

Så var det i grunnen over, og vi linet opp for å få "diplomet" vårt, dvs søknaden om kjørelisens med påskrift om at vi hadde bestått debutantkurset. Lisensen er nå betalt og papirer sendt til NMF, så da får vi bare håpe og tro at jeg får kjørelisensen og motorsykkellisensen i tide.

Tatt i betraktning det store deltakertallet og at regn forskjøv programmet litt, så synes jeg det var et greit gjennomført arrangement av Borg MC. Man hadde lykkes i å få med veldig mange instruktører, og de aller fleste av de beste førerne i landet var med. Stor honnør til Borg MC for det!

Om jeg lærte noe? Jeg tror da det, man lærer hele tiden, og jeg synes det er veldig nyttig å kunne plukke opp gode råd og tips fra erfarne førere. Også ble jeg kjent med en del nye trivelige mennesker, og nå ser jeg bare frem til resten av sesongen og å komme i gang med løp.