[Tilbake]

Andre erfaringer
Morten

Anderstorp 22.-23.07.98

Slik det fortonte seg for Tor Edvardsen

Dag 1:

Møkk, dritt, f***, æsj!!!
En jævelig dag!

Vi kom sent igang, så første passet ble kort med kun et par runder uten instruktør. Rask bane, greit nok, men jeg trives dårlig.

Neste pass var bremseøvelser. Det gikk og stort sett greit. Det gikk helt fint et par ganger i ca. 80 så jeg valgte å øke hastigheten til ca. 110. Det gikk og greit, men jeg satt kanskje litt vel oppreist på sykkelen slik at for mye vekt ble lagt på armene ved nedbremsingen. Neste runde øket jeg hastigheten litt til, til ca. 120, og jeg satt meg tettere inntil tanken. Det gikk helt fint. En runde til, nærmere 130, armene godt ned og avslappet. Dæven, døtte, forhjulet slapp skikkelig. Heldigvis har vi trent såpass på dette nå så jeg slapp opp bremsen helt instinktivt og fikk stoppet på en noenlunde normal måte. Gorm kom løpende bort og ropte "Jævelig bra!". Han mente jeg hadde taklet det at forhjulet låste seg på en fin måte.

Så var det flaggvakt for racinggutta etterfulgt av lunsj.

Første pass etter lunsj gikk rett og slett dritt. Ingen verdens ting stemte. Det føltes mye koseligere å tusle rundt banen i 50-60 så jeg valgte å kjøre inn i depot etter tre runder. Der stod jeg å tittet på de andre mens jeg prøvde å få de svarte tankene ut av hodet. Etterhvert syntes jeg det så litt moro ut tross alt, så jeg slang på meg hjelmen og rakk tre runder til før passet var over.

Siste pass gikk også utrolig dårlig. Jeg trives vist dårlig med så mange raske rettstrekker, så jeg kjørte inn i depot ca. et kvarter før passet var over.

Dag 2:

Ja, ja, på'n igjen.

Jeg hadde nå innfunnet meg med at Anderstorp absolutt ikke var banen for meg, men jeg måtte jo gjøre et forsøk. Jeg brukte nesten hele dagen på å gradvis øke tempoet mens jeg småjusterte og prøvde å få rytme i kjøringen. Mens jeg stod flaggvakt tittet jeg en del på sittestillingen til de i RR-gruppa og prøvde så godt jeg kunne å tilegne meg dette. Det var først i de siste par rundene i det aller siste passet jeg endelig fant frem til noe jeg tør kalle tilfredsstillende.

En av øvelsene denne dagen var brems i sving og samtidig holde sporet. Dette gikk heller ikke noe særlig for min del. Jeg slipper tydigvis ikke gassen helt når jeg bremser, dermed er det fortsatt drivkraft på bakhjulet innen jeg får trykket inn clutchen.

Nei, her var det bare å komme seg hjem igjen, gleder meg til Rudskogen!

- Tor Edvardsen, DoDRT#009