DoD Racing Team

-

-

 

Hjulskift. Men like blid... :-) Så spørs det bare om hjulet satt riktig vei da..


Klart for start i SS600


Og der gikk starten..


Gassen i bånn....


Klar til utslipp ved siden av nina M. Hagen og Stian Kracht på hver sin Honda.


Klar for start i Superstock.


Anne stod for ypperlig sekunderingsservice hele helgen. (Se her for mer..)

Jyllandsringen 12.-13.05.01

1. runde i Scandinavian Open

Av:Kjetil Aarnes

Komplett resultatliste finnes her.

Da var det endelig klart for sesongens første løp. Der var også mitt første løp som A-fører, og det endatil i den nordiske serien, Scandinavian Open. Motivasjonen for å være med der var å komme i gang med sesongen, og få litt løpstrening før NM starter. For å få mest mulig trening meldte jeg meg på i både Supersport 600 og Superstock (opp til 1000cc. Typisk Yamaha R1 Og Suzuki GSXR 750 og 1000) med min standard 600. Målsetningen når jeg dro nedover var å bruke kvalifiseringsomgangene i SS600 som trening, og så håpet jeg å greie å kvalifisere meg til løpet i Superstock.

Jeg hadde alliert meg med Ove Meisingset fra Tingvoll som kjører i Superbike, og satt på med ham. Anne var også med oss som pit-crew, sekundant og moralsk støtte. Ove har egen buss, så det var ingen plassproblemer. Pga. at ferjetidene ikke passet alt for godt måtte vi dra fra Oslo med båten allerede torsdag kveld. Fredag morgen var vi i Hirtshals, og ca 12 var vi ved Jyllandsringen. Da var det bare å rigge opp, og gjøre alt klart. Deretter ble det avslapping og mye skryt og jug... En veldig viktig del av av det racingen..

Det spesielle med løpet på Jyllandsringen er at det ikke er noen trening først, siden støyrestriksjoner gjør at de ikke kan kjøre på fredagen før løpet. Derfor var det rett ut i kvalifisering på en bane jeg aldri hadde kjørt før. Heldigvis var hver kvalifiseringsomgang 25 minutter, og banen ganske kort, så det skulle jo bli en del runder før løpene uansett.

Jeg kjørte 1. kvalpasset i SS600 med gamle dekk, og skulle bare bruke det til å finne veien rundt banen, og begynne å tenke litt sporvalg, rytme og flyt. Ville heller ikke ha sekundering siden rundetider egentlig var uinteressant. Det gikk egentlig greit, og jeg var overbevist om at jeg var sist siden folk passerte meg i hytt og pine, og jeg egentlig bare kjørte tur. Det var ikke veldig langt unna sannheten heller, for jeg fikk 20. plass (av 26) med en tid på ca 51.5.

Etter dette la jeg om til nye dekk, og gjorde meg klar til å gasse litt mer i 1 kval. i Superstock. Det ble litt knot og stress i begynnelsen, men det gikk bedre etter hvert. Anne sekunderte, og tidene begynte å nærme seg 50 blank. Forbannet meg på at jeg skulle se 49-tallet, og jeg gliste godt i hjelmen da 49,9 dukket opp etter X antall runder på 50,1, 50,2 ol. Var litt spent på hva dette kunne bli til, og ble veldig fornøyd når det viste seg å holde til en foreløpig 10. plass. På denne korte banen er forresten 1 sekund forbedring "veldig" mye, og det er stor forskjell på 51, 5 og 50,0.. Det er også veldig avgjørende å få god fart ut på rettstrekket for å få en god rundetid, og jeg bestemte meg for å konsentrere meg om å prøve å få til denne svingen bra i hvertfall. Ett annet kritisk punkt var en slak høyresving som kom rett etter dobbelvenstren etter rettstrekket. Her var det noen høydeforskjeller i banen som gjorde at man mister en del av marktrykket akkurat i svingen, og det er fort gjort å gå på trynet.

Så var det andre og avgjørende kvalifisering i SS600, og nå måtte det virkelig gasses. Det ble litt for masete, og jeg greide ikke å komme særlig lengre ned enn i forrige passet. Etter knappe 20 min var jeg også rimelig sliten, og kjørte inn i pitlane. Fikk vite at jeg lå på ca 14, og etter 2 min avslapping, og briefing med Ove og Anne dro jeg utpå igjen for å se om det gikk an å kjøre seg litt opp. Det gikk meget bra. Rakk da mine to raskeste runder så langt på hhv. 49,7 og 49,4, før heatet var slutt. Det holdt til 10. Startspor, og det er vel unødvendig å si at jeg var særdeles fornøyd med det.

I andre kvalifiseringen i Superstock gikk det også tålelig greit. Her strevde jeg litt mer med å passere treigere førere siden mange av dem hadde mye raskere sykler enn min på slettene. Det ble derfor ikke så mange frie runder, men tiden 49,6 holdt til 10. Startspor også her. Noe jeg absolutt var veldig fornøyd med.

Deretter ble det en liten service på sykkelen med bl.a en liten bremseoverhaling. På Jyllandsringen er det også MC-treff samtidig, og et utrolig stort øltelt var satt opp. Her var det live musikk, full fest og flere tusen feststemte dansker. På løpene var det også veldig mange tilskuere. Slikt liv skulle det vært på NM-rundene...

På søndag var det 10 min. fritrening/warm up i 11-tiden. Jeg kjørte den for SS600, og deretter la jeg om til nye dekk. Ca 13.30 var det klart for løpet i SS600. Jeg stod som nevnt på 10 startspor. Dvs. 3 rekke. Rett foran meg hadde jeg Oddgeir Havnen og Rolf Kåre Valderhaug, og ved siden av stod Jan Tore Skoglund. De har vel til sammen 30-40 års erfaring med Roadracing, så jeg følte at jeg var i godt selskap på mitt aller første løp som A-fører. Jeg var rimelig spent, og på forhånd kribla det rimelig godt i magen. Ble ikke bedre mens vi stillte opp og gjorde klar til prøvestart. Prøvestarten gikk greit helt til vi kom til den slake høyren omtalt litt tidligere. Der greide Oddgeir Havnen å gå på trynet like foran meg, men det gikk greit å svinge unna. Så var det oppstilling igjen, og klart for den ordentlige starten og 25 harde runder. De røde lysene kom på, slukket igjen, og avgårde bar det. Starten gikk sånn passe greit, og jeg kom av gårde som nummer 11-12 tror jeg. Første par svingene gikk fint, men i den berømte svake høyresvingen holdt det på å gå galt. Bakhjulet sklei ut, men jeg fikk heldigvis tatt den inn igjen før det ble en highsider av det. I løpet av den første runden hadde feltet falt på plass, og det var bare å kjøre hva man var kar om, og helst litt til. Løpet var egentlig ganske udramatisk. Kanskje bortsett fra at jeg syns det sladdet litt vel mye når jeg prøvde å gå hardt på gassen ut av svingene. Jeg tok igjen 3-4 mann som jeg passerte, mens Stian Kracht kom og passerte meg ca midtveis. Prøvde å henge på, men han seig ifra, og var vel 2-3 sekunder foran i mål. Etter vel 20 runder kom også Kai Børre Andersen forbi... Da hadde han tatt meg med en runde. Omsider kom jeg i mål, og da jeg fikk høre at det ble en 10. plass og beste rundetid var 49,165 kan jeg ikke si annet enn at jeg var særdeles fornøyd. Mine første poeng var sikret, og det endatil i Scandinavian Open. :-)

Så var det bare å parkere og vente på neste løp. Men så tok jeg en titt på bakhjulet. Det så ikke pent ut i det hele tatt, og det var egentlig veldig rart, da dekkene dagen før hadde vært helt fine selv etter veldig mange runder. Etter å ha titta enda litt nøyere på dekket så jeg at det var noe som ikke stemte. Dekket var satt på FEIL VEI!! Ikke rart det sladdet litt lettere enn vanlig ut av svingene. Jeg må se å få skiftet ut den udugelige mekanikeren min.. Og siden jeg ikke hadde med flere dekk måtte jeg bare snu dekket tilbake, og kjøre med det på neste løpet også selv om det ikke så helt pent ut.

Ca 17.00 var det så klart for løpet i Superstock. Utslipp, oppstilling, prøvestart og warm-up lap foregikk uten dramatikk. Også denne gang i 10. startspor. Så var det klart for starten. Nå var jeg skikkelig tent, og var fast bestemt på å gi alt og vel så det... Rødlyset tennes... Holder turtallet på 7-8000 r/min... Lyset slukker, full gass, og forsiktig ut med cutchen.... Men hvorfor kjører alle og ikke jeg??? Faen.. Jeg spinner.. Inn med clutchen igjen, og så kommer jeg av gårde. Når jeg endelig kom meg i gang gikk det heldigvis bra unna, og jeg var vel på 12-13 plass inn i første svingen mens noen ikke helt pene gloser smalt av inne i hjelmen. Fikk tatt et par mann allerede på første runden, og så var det bare å kjøre på. Fikk veldig fin flyt, og hadde rimelig bra nedbrekk så fothvilerne lå solid ned i bakken i svingene. Begynnte å plukke førere etter hvert, og jeg kjørte forbi en del. Husker ikke hvor mange. En del hadde jo mye sterkere sykler, og det var vanskelig å komme forbi siden de fikk ett forsprang ut på slettene som det var vanskelig å ta inn igjen i innbremsingene. Men i det mer tekniske partiet på banen var det ett par forbikjøringsplasser, og her kom jeg stort sett greit forbi.

Da det var ca 6-7 runder igjen tok jeg igjen en danske med GSXR1000 som kjørte marginalt saktere enn meg. Var oppe og viste forhjulet endel ganger, men han stengte effektivt. Da det var 3 runder igjen smatt jeg forbi på innern, men kjøringen ble da litt masete, og jeg greide ikke å dra ifra. Etter enden av langsletta dro han meg inn igjen, og bremset seg forbi. Han kjørte da bare lurespor, og sperret meg effektivt. I siste runde skulle jeg ta ekstra høyde i en skarp venstre for å få ekstra fart og forsøke og ta'n inn mot den påfølgende høyresvingen. Jeg visste derimot ikke at Espen R. Wæler lå like bak, og han så da naturligvis sitt snitt til å bremse seg forbi samtidig som han da forpurret mine planer om å ta dansken... Siste del av siste runden ble bare lurekjøring, og jeg lot meg lure... Har nok en god del å lære når det gjelder den taktiske biten av løpskjøring også ja. Men det var uansett en artig fight, og jeg var like blid med en gang. Kom i mål og trodde jeg var ca. på 10. plass... Stor var forbauselsen da Ove og Anne kunne fortelle at jeg endte på 6. plass, og at jeg en stund hadde vært helt oppe på 4. Ny pers ble det også med 48,7. Det var virkelig mye bedre enn jeg hadde ventet meg. Sesongstarten kunne ikke blitt bedre :-)

Så jeg gliste stort sett hele hjemturen og det sitter vel i ennå en ukes tid senere...
Må takke Ove for mange gode tips om kjøring og sykkel og god hjelp når det hastet litt. Og også Anne som gjorde en utmerket jobb med å sekundere, og ikke minst passe på at det var bensin på tanken og at ingenting annet ble glemt i farten.

Nå er det bare å skjerpe sansene til NM starter på Rudskogen siste helga i mai. Der skal jeg kjøre både 600 Production og Supersport, og siden det er dobbelrunde blir det 4 løp på ei helg. Det blir hardt, men jeg tror det er mye kjøring som skal til for å få ned rundetidene. Dessuten er løpstrening ekstra bra, og ikke minst utrolig morsomt :-)