DoD Racing Team

-

-

 

 

Karlskoga 22.-23.07.99

Av: Steinar Bang

Vi startet torsdagen med to pass med tauing rundt banen av instruktørene. Jeg valgte den langsomste gruppa, men selv den gruppa var gode og svette når vi var ferdige med andre pass.

Under tauinga gikk det så fort at jeg måtte gi opp å praktisere mine nyervervede kunnskaper om hang-out, men den kunne jeg istedenfor øve på under frikjøringa. Her kjørte jeg ned tempoet og forsøkte å få ting til.

Etter siste pass på torsdagen, fikk jeg uventet positiv tilbakemelding fra Jon om at nå kjørte jeg med en klar og markert hang-out. Men han kommenterte også at jeg kjørte Hårnåla/Nya kurven uforholdsmessig sakte i forhold til hastigheten jeg kjørte de andre i. Det er nok et psykologisk problem jeg har med veldig skarpe kurver. Jeg hadde samme problem i södra kurvan og Atlas på Anderstorp og jeg har samme problem i depotsvingen på Rudskogen.

Jon viste meg også det jeg kaller "Jon-sporet" i S-en. Det lille rettstrekket etter høyresvingen ved slutten av rakan har en liten knekk på seg som Jon kalte "en falsk høyre". Hvis man kutter rett over den dvs. ikke forsøker å ta den som en sving så kommer man i posisjon til høyresvingen i s-en.

På fredagen eksperimenterte jeg med dette og kom fram til at hvis jeg ga maks gass i 3. frem mot knekken og rullet på motorbrems fram til høyresvingen, der jeg knakk ned og ga gass, så tok jeg stort sett alltid innpå travlere wobblere som hadde passert meg på rakan.

De klarte stort sett alltid å miste meg i Hårnåla (se over), men det kjentes allikevel litt behagelig.

På fredagen fikk vi også et pass med øving på nødbrems i sving. Der skulle vi knekke ned i en høyresving og bremse mens vi hadde nedbrekk. Det var satt opp ei kjegle vi skulle sikte etter. Hvis vi ikke ble vinket inn så skulle vi bare kjøre rundt banen og stille oss i kø igjen.

Jeg ble vinket inn av Gunnar K. tre ganger. Første gang hadde jeg rettet opp før jeg begynte å bremse. Andre gang så hadde jeg ikke siktepunktet inne. Tredje gang nappet jeg til når jeg begynte å bremse.

Før fjerde gang konsentrerte jeg meg skikkelig. Først en push som ga skikkelig nedbrekk, så slappe skuldre og blikk mot målkjeglen, knærne inn og mykt press mot hardt på bremsen. Full kontroll og rask stopp.

Gunnar K. gliste i barten og gjorde tegn som viste at han var fornøyd.