DoD Racing Team

-

-

 

 

Ring Knutstorp 05.06.00

Av: Kai Harrekilde-Petersen

Åben banedag på Ring Knutstorp v/Sports-MC.

Det var spændende at komme tilbage, til Ring Knutstorp! Knutstorp er helt klart min favoritbane, ud af de 7 forskellige jeg hidtil har kørt på.

Denne dag var nok mit første rigtige møde med åben-banedag, inklusive galninge og udkørseler i stor stil.

75 mand høj dukkede op, og jeg placerede mig hurtigt i mellemgruppen. Rent hastighedsmæssigt var det en fornuftig vurdering, men samtidig var det nok også den mest ujævne gruppe, og den grupper hvor der var suverænt flest udkørseler. Første pas var ret sigende: Selv på den første runde, hvor vi kørste rundt efter en master-kører, var der en der tog en lille tur ud i det grønne: en vaske-ægte IFFR*. Den uheldige holdt dog cykelen oprejst, men han deltog vist ikke resten af dagen (fornuftigt valg, udtalte en af den uheldiges venner senere på dagen). Bare i første pas var der to udkørseler i mellem-gruppen, og hver gang måtte vi ind i depotet og vente på at den uheldige blev hentet ind med en kassevogn.

Det ujævne gjorde også, at man typisk kørte i en - to store klumper rundt på banen, hvor der blev gasset som død-og-h... på langsiderne, specielt af dem som ikke kørte særlig hurtigt i svingene. Da reglen for mellemgruppen samtidig sagde at man kun måtte overhale udenom i sving (og bemeldte squids selvfølgelig brugte hele banen i svingene, så det var umuligt at køre udenom), var morskaben behersket. Jeg kunne blot håbe og bede til at Darwin's lære skulle gøre sit til at der blev mindre klump-kørsel, og der var færre udkørseler, ud over dagen.

Efter to pas med denne klump-kørsel, valgte jeg at vente til at alle andre var kørt ud på banen, og så hygge mig rundt en runde eller to (så dækkene begyndte at blive varme), for så at gå hårdere til sagen. Dette gjorde at jeg i de efterfølgende pas fik god plads ... indtil vi måtte i depot igen fordi en eller anden havde enten kørt ud eller lagt cykelen ned.

Pudsigt nok, så virkede det som om jeg faktisk kørte langsommere, når jeg kørte (hovedsageligt) alene, end når jeg kørte midt i en klump. Muligvis var det fordi farten udover dagen øgede mere for andre i mellemgruppen, end jeg selv, men uanset, så bemærkede at bl.a. en bestemt fyr på en ZX-9R, som jeg havde ligget lige bag i et af de første pas, og bandet over, kørte forbi mig glat senere på dagen.

At i alt var der 10 udkørselser bare i mellemgruppen i løbet af dagen, og blot ét af de 8 pas var der ikke nogen udkørseler. Sammenlagt var der rundt 20 udkørseler i løbet af dagen, hvoraf kun 3 var med materiel skade til følge. Resten var situationer, hvor cykelen blev sendt på skovtur, uden at cykelen blev lagt ned.

Knutstorp er en spændende bane, og ligesom sidst jeg var her (med Mestersvinger i '99), var det kurverne lige efter langsiden som var min favorit. I den første højre efter langsiden, føltes det som om bagdækket ikke rigtig ville "bide" før et lille stykke inde, noget jeg først tolkede som at Dragon Evo'erne skulle have lidt accelleration, før det sad. Senere talte jeg med en som kører en ZX-6R racer, som gjorde mig opmærksom på at det faktisk skyldes at der er et lille 'hul' netop dér. Det forklarede jo sagen! - Men uanset var det lidt sjovt at mærke. Hårnålen blev jeg aldrig gode venner med - specielt ikke efter at der havde været to nede (en på indersiden og en på ydersiden af udgangen) sådan at der måtte sanderes lidt, og det tilgængelige spor var blevet begrænset noget.

Som det kan læses ovenfor, var dagen en lidt blandet fornøjelse; banen er sjov, men mængden af galninge og (manglen på) selvdiciplin hos folk satte en dæmper på sagen.

*) IFFR: Ikke Fuldført Første Runde. En ekslusiv klub for dem der kører ud på første runde efter de har forladt depotet. Nogle klub-medlemmer fornyer deres medlemsskab med jævne mellemrum.