DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 08.05.00

Av: Steinar Bang

Første kveld på Rudskogen foregikk i stekende varme. Bedre forhold enn de første gangene på Rudskogen året før, da vi hadde hvite brøytekanter.

Jeg hadde litt sommerfugler i magen, til tross for at det jeg hadde planlagt å gjøre på Rudskogen var atskillig mindre risikofylt enn det man møter daglig i trafikken.

Det ble fire pass på rask skilt denne dagen, hvorav de første to var hønemor-tauing gjennom banen. Jeg kom meg sent avgårde fra jobben og gikk glipp av det første av disse, men jeg fikk med meg et hønemorpass og de to frie passene.

Jeg tok det veldig rolig på det første passet, syntes jeg iallefall. Ingen ekstrem gassing og konsentrasjon om flyt og det å finne fjorårets spor gjennom s-en (rolig fart inn mot første høyre, der jeg tangerer, så inn langs midten av banen mot venstresvingen, tidlig nedbrekk og tangering, så i posisjon for godt pådrag ut på slakteristrekket), slakteriet og storsvingen. Etterhvert gikk det opp for meg at jeg passerte en del sykler og ikke selv ble passert. I depotet etter passet konkluderte jeg med at dette ikke var noe godt tegn på første kveld på bane og bestemte meg for å roe ned på siste pass.

Det holdt i ca. to runder, før jeg fant ut det var mest komfortabelt å holde den farta som ga den gode flyten. I dette passet ble jeg passert av et par-tre raskere sykler, bare for å finne ut at de sinket meg gjennom S-en. Men de dro på over slakteristrekket og opp høyfarten og var snart borte.

Mine planer for denne sesongen er å få mengdetrening og finne flyt og riktig sporvalg.