DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 2-hjulsfestival 8-9/7-2000

Av: Morten Huseby

Norgescupen, 3. Runde

Denne gangen var det et stort felt som var meldt til start i min klasse, 250 Production. Sannsynligvis det beste her i landet i de to årene jeg har kjørt i klassen, blant annet med flere relativt gode svensker med. Det er jo langt høyere nivå i 250 PROD i Sverige og Danmark enn her hjemme, så det er jo artig når noen av dem tar turen til vår hjemmebane for å heve nivået på konkurransen.

Det var derfor opplagt at jeg sannsynligvis ikke ville ha stor sjanse til å gjenta bedriften fra det første løpet der jeg kom først i mål (og ble nr. 6 med tidstillegg for tyvstart).

Etter første kvalifisering kom jeg inn på 8'ende kvalplass med moderate 1:06.1. Riktignok var det svært tett forran meg. I andre kvalrunde klarte jeg å heve meg litt og tok startspor nr. 4 med tiden 1:05.4, og hadde bare Petter Andresen, Jan Stormo og Arve Gulliksen foran meg. Tangering av persen under trening og bare 0.2 sekunder fram til andre startspor var jeg helt klart fornøyd med.

Så var det tid for løp. Som vanlig gjorde jeg en elendig start. Det er helt tydelig at jeg må få gjort en hel del arbeide med starttrening fremover. Jeg kom vel kanskje ut på noe sånt som 10'ende plass etter første svingen.

Det var her jeg nok gjorde en litt dårlig vurdering. Fokus for løpet var nok stilt inn på at det burde være mulig for meg å kjempe om tredjeplassen i løpet. Andresen og Stormo hadde jeg ut fra treningen små forhåpninger om å tukte, men jeg hadde i hvert fall tenkt å prøve å henge på så lenge som mulig. Når jeg så fant meg selv på tiende plass var ikke fokus på hvordan jeg i løpet av hele løpet kunne komme meg opp til en fjerde eller femteplass, men heller at jeg måtte forbi ca. seks av de foran meg svært fort for å være med når de foran dro avgårde.

Dette skulle vise seg å være en taktikk basert på uerfarenhet. Det gikk fint en stund, med noen friske forbibremsinger. Så etter rettstrekket skulle jeg forbi et par stykker som lå som limt etter hverandre men kjørte vesentlig saktere enn meg. Jeg bremset meg da først forbi han ene og kom opp og lå rett på siden av han andre. Da han forrerste begynte å legge over valgte jeg i steden for å være tøff (som jeg burde vært, i og med at det sikkert hadde gått helt fint) å trekke meg bak ham. Da kom han andre også forbi, siden han lå rett på hjulet til han foran og ikke slapp meg inn. Det gikk fortsatt sakte på strekket frem mot første høyren i S-ene, så jeg tenkte jeg skulle lukte litt på å passere en av dem på yttern i den svingen. Han gikk imidlertid litt langt ut der, sånn at det ikke var mulig å komme forbi, og siden jeg hadde en del større fart måtte jeg justere farten såvidt med bremsen. Det skulle jeg selvfølgelig ikke gjort når jeg lå der med ganske solid nedbrekk, for da dundret jeg i bakken og løpet var slutt for min del etter litt over 2 runder. Heldigvis fikk jeg selv ingen skader å snakke om, og sykkelen fikk bare kosmetiske skader og en brukket bremsehendel.

Synd likevel, siden de fleste i løpet perset med god margin og kjørte en god del fortere enn de hadde gjort på tidstreningen. Skulle vært artig å få senket persen ned på rundt 1:04.5, for å kunne være med litt helt i toppen. Andresen og Stormo slo til med ganske imponerende tider på 1:03-tallet som jeg tror det er en stund siden noen har kjørt på på Rudskogen nå i 250 PROD. Stormo klarte så bra som 1:03.5 og kom til og med i mål etterpå - Ahh, det hadde jo vært noe!

Bare å konstatere at det fortsatt er en liten bit opp.