DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 10.05.00

Av: Martin Rasmussen

En merkelig dag på rudskogen. Reiste utover sammen med Kjell Arild, og vi hadde en grei tur utover. Kom frem rett før 5, og da var det en bunke med Volvoer som harva rundt på banen, og jeg kunne se tydelig gummi bilene hadde lagt fra seg overalt, og i alle fall i storsvingen.

Denne onsdagen var det hemningsløse mengder med folk, og teknisk tok veldig lang tid. klokka ble ca. halv 6 før vi slapp utpå banen. rusla rundt et par runder, før vi ble vinka av. Før vi dro utover hadde jeg vært hos Fast Bikes og fått snudd bakdekket mitt, i et forsøk på å slite det litt jevnere, samt å få litt bedre økonomi i dekket. Bakdekket så ut til å sitte helt greit fast ute, og det ble heldigvis ikke regn.

I andre passet oppdaget jeg fordelene med å være en smule konsentrert. jeg var ikke godt nok skjerpa i dette passet, og det var veldig mye armer og bein. Etter 7-8 runder kom jeg litt fort inn i den første høyre i Essen, og fikk ikke bremset godt nok. dvs. jeg var ikke konsentrert nok til å godta den farta jeg hadde inn i svingen. Resultatet ble at jeg kutt svingen ganske kraftig. Dro ut i purren i 70-80 og hoppa og spratt skikkelig rundt der ute. som ved et mirakel kom jeg meg ut på banen igjen med begge hjula ned, og jeg fikk starta sykkelen, og kjørte pent og pyntelig inn i depot. Hadde med meg et par kilo jord inn i depot. Nå var jeg litt irritert på meg selv, og viste ikke helt hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde. Jeg bestemte meg for at nå var det full skjerping foran neste pass. I de fleste svingene ute på banen hadde jeg store problemer i de første passene, men jeg begynte etterhvert å finne sporet i et par av dem.

Når jeg dro utpå for det tredje passet var det i dyp konsentrasjon. Et par dekkvarmerunder, og så var det bare å gasse. Nå var banen mye mer "vennlig" i utgangspunktet, og svingene satt mye bedre enn i passet før. Jeg merket også at Depot-svingen og tildels slakteren satt mye bedre enn de hadde gjort før. Essen satt også rimelig bra i en og annen runde på dette passet, og selv om ingen sto med klokke og sjekket er jeg rimelig sikker på at det nå gikk temmelig radig unna. Dette fikk jeg også bekreftet av Kjetil som lå bak meg ett par runder og etterpå fortalte meg at nå begynte farten å komme såvidt..

På dette tredje passet hadde en av de jeg tok debutanten med en highside ut av siste høyre i Essen. Han kjørte i utgangspunktet temmelig sakte i svingene, og gassa som faen på sletta. Jeg må innrømme at jeg ikke ble overrasket når han til slutt tryna. Dette var hans første kjøring på Rudskogen, og jeg syntes at han gassa alt for mye, og for uplanlagt til at hans skulle hevde seg ordentlig. Jeg tror imidlertid at dersom gutten ikke lar seg skremme av dette lille trynet, og kommer seg ut på banen med en ambisjon om å lære litt saktere, så kan det godt hende at han kjører skikkelig grisefort i løpet av en sesong eller to.

jeg fikk i tillegg ca. 10 min. med fjerdepass, men det var denne onsdagen alt for mange tryninger, og alt for mange folk på banen. Men slik blir det jo ifb. med løpene, så det er litt verdifull trening det også..

Av det andre tingene som hendte, vil jeg nevne han på Sort 2000 900 RR, som tryna i depot svingen, og la igjen en masse olje. Det fine med denne var riktignok at etter saneringa så ble det veldig tydelig hva som var idealspor, og det kan man like, og det gjorde jeg, men jeg kunen godt tenkt meg til å se et oljeflagg før bakhjulet mitt slapp i dritten.

Når jeg skal oppsummere, så vil jeg si at selv om dette var ei kaotisk trening, så var den likevel produktiv både med hensyn på å håndtere trafikk, og på å håndtere mine egne nerver, samt at jeg faktisk fikk en del svinger til å sitte bedre. Jeg er riktignok lite fornøyd med høyfarten og venstren etter depotstrekket, men jeg får bare satse på å trene og trene og trene og trene og trene.