DoD Racing Team

-

-

 


Forventningsfull stemning i depot mellom passene


KAS på vei ut til et nytt pass i RR-gruppen. Legg merke til skrapemerkene etter highsiden i NM-runden.

Rudskogen 19.06.00

Av: Tor Edvardsen

Etter to og et halvt år på Wobble kurs begynner det endelig å "svinge".

Sist mandag var min beste dag på banen noensinne, alt virket som det skulle. Alt jeg har lært kom på plass - de riktige tingene, til riktig tid - på riktig sted.

De foregående mandagene på Rudskogen har for min del vært repetisjon av tidligere sesongers øvelser, men alikevel svært nyttige. F.eks. var forrige mandag, med regn og hele pakka, en flott anledning til å trene på konsentrasjon, presisjon, flyt, gasskontroll og trykk på ytre fotpinne.

Det er bare en måte å lære på - gjentagelse og atter gjentagelse av de momenter Gunnar & Co. instruerer. Og med alle de momenter motorsykkelkjøring innebærer skal det tålmodighet til for å få alle disse på plass til enhver tid i (nesten) alle situasjoner - og ikke minst, hastigheter.

En bitte liten økning i hastighet kan forkludre alt som er lært. Det som til da nærmest har vært en "rutine" blir plutselig svært stressende og kaotisk. Bremse- og svingpunkt forskyves, tangering og utgang endres, push'en sitter ikke som den skal, osv. Man blir sittende igjen med en følelse av å ikke ha lært noe som helst, må begynne helt på nytt.

Det er da den nitidige treningen kommer til sin rett. Det var det jeg følte nå på mandag, jeg kunne øke hastigheten sakte men sikkert uten å ha følelsen av å miste kontroll. Refleksene er på plass og jeg har lært meg å stole på dem. Jeg vet når svingpunktet er der, jeg vet hva som skal til for å oppnå tilstrekkelig kraft i push'en, jeg vet hva som må gjøres for å stabilisere sykkelen gjennom og ut av svingen, og jeg er i stand til å gjøre det. Men jeg vet samtidig at dersom jeg øker hastigheten ytterligere (noe jeg absolutt har tenkt å gjøre) kommer stressfølelsen snikende igjen.

Anderstorp er neste, og for en gangs skyld gleder jeg meg til å utfordre (og forhåpentlig mestre) de hastighetene denne banen gir.