DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 07-08.07.01

2. Runde N-Cup 250 Production

Av:Morten Huseby

Og det var en flott helg. Det var merkelig nok opphold hele helgen, bortsett fra en skur på natten. Etter 4 ukers ferie og 6 ukers treningsopphold var jeg tilbake i svært overaskende god form. Første gang tilbake på banen var jeg veldig positivt overasket over at jeg var blitt totalt fartsblind av milene i bil på europeiske motorveier i ferien. Jeg kjørte alt for fort inn i svingene, og det er jo sånn det skal være. Det er lettere å redusere farten enn å øke den.

Denne helgen var jeg påmeldt både i 250 production som er klassen for min standard Aprilia og i 250 racer. Den siste klassen bare for å få litt mer banetid. I tidskvalifiseringen til 250 prod noterte jeg tiden 1:04.6 og kvalet inn til femte startspor bak to svensker og to nordmenn. I kvalet til 250 racer perset jeg med 1:04.3.

Dessverre klarte jeg ikke å komme meg på første rekka til starten i 250 prod-løpet. Det er nok noe jeg trenger, da jeg har for vane å ikke starte spesielt bra. Jeg slipper gjerne 3-5 stykker forbi meg før jeg begynner opphentingen. Så også denne gangen. Jeg var vel på noe sånt som 10 plass etter første svingen. Klok av skade etter velten på sist års 2-hjulsfestival der jeg også der startet fra femte spor og var ca. nr. 10 inn i første sving, så prøvde jeg denne gangen å unngå å prøve å kjøre forbi alle på de to første rundene for å holde meg på hjulene. Det funket veldig bra og jeg klarte etterhvert å komme meg helt opp på femte plass rett i ryggen på nr. fire og to sek bak nr. tre. På grunn av veldig varmt vær var det passelig glatt å kjøre samtidig som man merket at kroppen ble slapp og ukonsentrert. Fra omtrent halvveis i løpet måtte jeg prøve å rasjonere med kreftene og ta det litt med ro for å komme til mål. Det ble en del mindre tilbud, særlig i storsvingen og utgangen av S-ene. Hadde jeg kjørt så fort som jeg "følte jeg kunne og hadde lyst til" tror jeg at jeg kunne tatt tredje dersom jeg hadde kommet til mål, men det tviler jeg derimot på at jeg hadde klart.

Det ble jo da altså premie til meg for første gang (hipphipp), men det beste med løpet var vel faktisk at jeg perset igjen med tiden 1:03.94. Min første runde på 3-tallet(!), noe jeg egentlig aldri trodde skulle skje. I forhold til hvor fort jeg trodde det var mulig å kjøre Aprilia 250 rundt denne banen manglet det nå bare 4 tideler. Imidlertid var Nordens muligens beste 250 production fører på Rudskogen denne helgen for første gang på flere år og viste at det er mulig å kjøre så fort som 1:03.2, så da er avstanden frem 7 tideler. I løpssammenheng tror jeg derimot jeg har mest å vinne på å kjøre litt jevnere runder. Jeg var veldig jevn tidligere, men har nok ikke rukket å stabilisere meg etter at jeg har perset ofte og massivt i løpet av sesongen så lang. Manglende mengdetrening er nok også en grunn til dette.

Jeg startet også i 250 racer, men merket raskt at jeg var for sliten etter 250 prod løpet som var rett før. I tillegg havnet jeg raskt 150 m bak de forran og 100 m forran de bak. Så dårlige rundetider som jeg kjørte så jeg ingen grunn til å ligge å pine meg selv helt alene i 20 runder, så jeg kjørte i depot etter ca. 5 runder for om ikke annet å ikke ligge i veien når teten i 250 racer tok meg igjen. Beholdningen etter det løpet var at jeg faktisk klarte en ganske ok start.