DoD Racing Team

-

-

 

Chris' endagslisens
Chris' endagslisens

Rudskogen 01.09.99

Av: Chris Calvert

Så var dagen kommet, debutantkurset skulle starte. Siden dette var ett ekstrakurs arrangert på høsten var det ikke mulig å skaffe baneplass en helg, derfor var kurset lagt opp med en kveldskjøring, en full dags kjøring, samt to frikjøringskvelder på vanlige onsdagstreninger. Teorikvelder tas senere utpå høsten.

Dette var altså første kveldskjøring, som skulle være fra 16:00 - 21:00. Klokken 16:30 begynte det å skje noe, vi samlet oss i et møterom og fikk orientering om inn- og utkjøring ved depot samt flaggregler. Deretter var det registrering og betaling, så skulle syklene støytestes, og til slutt fikk vi tildelt instruktører. Med andre ord trillet vi utpå banen første gang kl. 18:00, en time etter skjema (banetiden var fra 17:00).

Antall deltagere i forhold til instruktører var veldig bra. 6-7 personer pr. instruktør gjorde at man ble en liten gruppe som raskt ble kjent med hverandre. Kjøringen startet med rolige runder i ca 60 km/h. Sikkert ok for de som ikke kjenner banen. Nivået på deltagerene i gruppen viste seg å være svært forskjellig, ved første stopp i depot var det allerede en som hadde litt problemer med hastigheten.

Neste pass startet omtrent like rolig, men hastigheten ble dratt bra opp etterhvert og snart var knepucker nedi og jeg begynte å sette pris på alle luftehullene i den nye dressen min. Jeg passet på å komme ut rett bak instruktøren for å få følge sporet hans, som forøvrig stemte veldig bra overens med min egen. Deretter skulle vil bytte på å ligge bak ham, og til slutt skulle en og en ligge foran instruktøren i to runder. Først skulle en med R1 kjøre først i to runder, deretter byttet vi på og det var min tur. Da mine to runder var over og jeg skulle legge meg bakerst var det meste av gruppen søkk borte.......

Kjøringen var grei nok, men i forhold til antall timer vi var på banen ble det få runder. Men lærte vi noe? De som ikke hadde vært på bane før fikk se idealspor, men ellers ble det ikke sagt noe om kjøreteknikk. Tilbakemelding måtte man selv be om, og den virket ganske diffus - jeg fikk beskjed om at jeg kjørte kjempebra men at jeg var litt usikker, uten at dette ble utdypet videre. Jeg satt igjen med inntrykk av at han ikke hadde fulgt med på kjøringen min i det hele tatt. Mulig at noen av de andre instruktørene gjorde denne biten bedre.

Alt i alt? Så langt kunne man like godt ha kjørt sammen med Senior MC på en torsdagskveld dersom man ikke hadde behov for å få lisens. Jeg får håpe at det blir større grad av instruksjon på neste kjøring.