DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 02.08.99

Av: Chris Calvert

Så var vi tilbake på Rudskogen igjen, etter å ha vært på Anderstorp og Karlskoga.

Ved "samlingen" før kjøring ble vi sterkt manet til å ta det med ro, da erfaringene fra fjoråret viste at mange følte seg litt for trygge på "gamle gode Rudskogen" etter kjøringene i Sverige, og dermed fikk seg en tur ut i geografien. Det var mange som ikke dukket opp og man diskuterte å slippe alle skilt-syklene ut sammen i 40 minutters pass, men man kom frem til at 40 minutter på banen i 30 varmegrader ville bli litt for tøft for de fleste, så det ble delt i rask skilt og fornuftig skilt.

Jeg valgte å stille i rask gruppe, og kjørte dermed utpå banen kl 17:20 etter at den andre skiltgruppen ble flagget av. Med formaningene til Gunnar i friskt minne startet jeg rolig, men etterhvert økte adrenalinnivået, og tempoet økte. Jeg benynte å få bra nedbrekk i slakteren, og fikk plutselig kraftig fothvilerskrap, til tross for at jeg forsøkte å brette kneet lengst mulig ut. Jeg husket en samtale med Gorm der han anbefalte meg å sitte mere foroverlent med overkroppen. Neste runde gjorde jeg dette bevisst, samtidig som jeg kanksje hang litt mere ut, og dermed kjente jeg en deilig iling i kneet idet pucken subbet bakken. De neste tre runder subbet jeg kneet på samme sted, og da jeg kjørte inn i depoet hadde jeg fått ett fint merke omtrent midt på høyre knepuck.

Neste pass ville jeg jobbe videre med sittestilling og nedlegg, og ga blaffen i flyt, toppfart på rettstrekket, etc. Etter en rolig oppvarmingsrunde begynte jeg å ta i litt, og i løpet av passet var jeg nedi med kneet i samtlige av svingene untatt høyfarten. Desverre fikk jeg litt vel mye problemer med bakkeklaringen, og var støtt og stadig nedi med fotpinnene. Et par ganger var dette kraftig nok til at bakhjulet mistet grepet, men det føltes aldri dramatisk, det var bare å holde gassen til den tok tak igjen. Til neste gang skal jeg forsøke noen andre instillinger på bakre støtdemper (selv om den nok helst burde byttes) samt å fortsette å prøve meg frem med hensyn til sittestilling.

Kjøringen denne kvelden var sannsynligvis noe av det morsomste jeg har gjort med klærne på.