DoD Racing Team

-

-

 

Avslappet stemning i DoDRTs depot mellom heatene
Avslappet stemning i DoDRTs depot mellom heatene. Fra venstre Gunnar, Morten, Kjell Arild og Åse

Mortens og Kjell Arilds sykler kjøler seg etter en hard økt
Mortens (nr 42) og Kjell Arilds (nr 76) sykler kjøler seg etter en hard økt

Foto: Kjell

Rudskogen 04.07.99, Tohjulsfestivalen

Av: Morten

For første gang hadde jeg nå altså meldt meg på et roadracing løp. Det første man kan si om sånne løp er at det er rene helsekuren. Stort sett måtte jeg stå opp 7:30 hele helgen for å kjøre treninger og kvalifiseringer. Samtidig kunne jeg ikke drikke noe særlig alkohol om kvelden, i og med at man gjerne vil være fullt skjerpet når man skal kjøre.

Jeg kom til Rudskogen rundt 12 på fredagen, for å kjøre trening. Treningen foregikk til ca. kl. 19 og jeg fikk vel kjørt ca. 100 runder. På lørdagen var det to ganger 20 min tidstrening. Her er det altså om å gjøre å få så bra rundtid som mulig. Denne tiden brukes til å avgjøre hvilken startposisjon man får i løpet. På tidstreningen noterte jeg 1:07.52, noe som er et sekund raskere enn jeg har målt før. Dette gav meg 9 startspor av 19 førere i klassen 250 production, og det var i overkant av det jeg hadde håpet på. Det var også oppløftende å se at det bare var et sekund opp til å få fjerde startspor, selv om det sekundet kanskje kan bli ganske hardt å knipe.

I løpet begynnet det typisk nok å regne akkurat i det vi skulle starte. Løpet som nok kunne blitt litt spennende, ble nok redusert mye av dette. Jeg kom ut som nr. 10 i starten, og ble fort en del bak de forran. På andre runden veltet en av de forran meg i storsvingen, og jeg rykket opp til niende. Jeg skjønte nå at jeg ikke hadde noen sjanse til å ta igjen de forran, så jeg anpasset farten sånn at jeg hele tiden var 100m forran han som kom bak. Og sånn gikk resten av løpet. Ingen kjørte forbi meg (bortsett fra de to som kjørte fra meg med mer enn en runde) og jeg kjørte ikke forbi noen (bortsett fra de som jeg tok igjen med en eller to runder). Siden to forran meg kjørte inni hverandre, kom jeg til slutt på på syvende plass - Over all forventning!

Jeg er fortsatt ikke helt sikker på at det å kjøre løp er det som er tingen for meg. På en helg kjører man ca. 3 ganger 20 min. Jeg tror faktisk at jeg synes det er mer interessant å se hvor fort jeg kan kjøre enn å se hvilken plassering jeg kan få. Det er vel godt mulig dette endrer seg dersom jeg skulle klare å kjøre fort nok til å ha en hypotetisk sjanse til å vinne.

En artig erfaring var det uansett. Det er greit å vite hvordan nivået er.

Jeg har nå også meldt meg på den tredje NM-runden i Karlskoga. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å være med, men treningsopplegget med Wobble frem til løpet er så bra at jeg ikke klarer å la være å melde meg på. Tre dager på Anderstorp burde gi masse fart i kroppen, og to dager på Karlskoga burde gi nok banekjennskap.