DoD Racing Team

-

-

 

Morten viser hvordan:

Hvordan kjøre Rudskogen på 1:07
Hvordan kjøre Rudskogen på 1:07 (9 MB)

Morten tar igjen Roar på Yamaha R6 i Storsvingen
Morten tar igjen Roar på Yamaha R6 i Storsvingen (2 MB)

Suzuki RGV250 til frokost
Suzuki RGV250 til frokost i S-ene (4 MB)

Du trenger QuickTime 4 for å spille av filmene.
Filmene finnes også som MPEG.

Morten i S-ene, del 2
Morten i S-ene, del 2

Morten tar igjen Anne i Storsvingen
Morten tar igjen Anne i Storsvingen

Jon i Storsvingen
Jon i Storsvingen

Jon og Morten på vei ut. Kubberød ser litt bekymret ut...
Jon og Morten på vei ut. Kubberød ser litt bekymret ut...

Morten tar igjen Roar på Yamaha R6
Morten tar igjen Roar på Yamaha R6

Rudskogen 06.09.99

Av: Morten

Målet jeg hadde satt meg for høsttreningene var å komme meg ned på 1:06,0 på høsten, for å kunne gå videre til våren. Tidligere hadde jeg 1:07,5 som bestetid. Siden dette bare var et skritt på veien til det jeg skulle gjøre til høsten, undervurderte jeg oppgaven og begynnte å bli negativ da resultatene ikke kom. Jeg kjørte en del øvelser, men altså uten at jeg plutselig kjørte 1,5 sek. raskere. En sjekk av listene fra NM-runden på Rudskogen viste at 11. til 4. kvalifiseringstid lå mellom 1:08,0 og 1:06,5. Dvs. at jeg egentlig burde være ganske fornøyd dersom jeg tar litt mindre steg, og klarer 1:06,0 på løpet på Rudskogen til neste år.

Dermed bestemte jeg meg for å gå litt tilbake til en treningsform som har fungert bra tidligere. Den består i at jeg i steden for å ligge og presse hele tiden, legger meg ca. 1 sek. høyere i rundetid enn det raskeste jeg kan kjøre og prøver å kjøre mange runder etter hverandre i det tempoet. En tanke er at jeg skal bli vant til det som kan oppstå, dvs. at jeg skal vente litt på kjempesladden før jeg øker farten enda mer. Den andre tanken er at jeg blir mykere i kjøringen.

Planen denne kvelden var å starte med 20 runder mellom 1:07,5 og 1:08,0. For en gangs skyld denne høsten gikk det overraskende bra. Jeg noterte 1:06,68 som bestetid og oppdaterte planen til å kjøre jevne runder mellom 1:07,0 og 1:07,5.

Neste passet satt jeg av til å kjøre med kamera som jeg tapet fast foran på tanken. Det var litt uvant å ikke kunne legge hodet ned bak kåpa, og jeg var nok litt hemmet av tanken på å knuse kameraet, så derfor var jeg veldig fornøyd med at jeg fikk en 7.1 runde på film. Jeg var også ganske fornøyd med å kunne dokumentere at jeg kjører minst like fort i storsvingen som mange av de på større sykler som kjører fra meg med hav av tid på hver runde(jeg ser helt bort i fra at han hadde en dårlig sving akkurat her). Som dere ser er det jo nå også dokumentert at en Aprilia RS250 går brutalt mye fortere enn en Suzuki RGV250.