DoD Racing Team

-

-

 

KAS på sin nye CBR600 racer
KAS på sin nye CBR600F4 racer

Morten på sin RS250 banesykkel
Morten på sin nye Aprilia RS250 banesykkel

Rudskogen 07.06.99

Av: Morten Becker-Eriksen

En spesiell dag for meg:

  • Første tur på sykkel etter en real utforkjøring [på vei].

  • Lånt sykkel (KAS var så vennlig å låne med sitt lille sennepsfrø mot at han fikk låne støvlene mine (Måtte vel pantsette sine egene for å få råd til racervepsen)

Det første vi fikk vite når støytesten var over var at de involverte i dødsulykken et par uker i forveien ikke var ukjente. Det var en kvinnelig Wobbler som døde. Erik sa mye riktig og fint og jeg tror de fleste av oss fikk en kraftig påminnelse om hvor sårbare vi er i trafikken. For oss DoDere/NAF-MCere var det nok en påminnelse om at kjøring i Kolonne krever spesielle forholdsregler og er langt fra ufarlig dersom man ikke gjør dette riktig.

Dagens øvelse gikk ut på push med møte av gass så fort som mulig. De to gruppene ble delt opp med et likt antall i hver gruppe. Nå fikk alle kjøre sitt tempo fra de startet øvelsen, rundt banen frem til kø foran øvelsen igjen. Dette fungerte veldig greit i begge grupper.

Pass 1. Jeg tok det hele tiden med ro og likte meg ikke noe særlig. Hverken situasjonen med lånt/ukjent sykkel eller manglende trening etter ulykken ga særlig inspirasjon. Øvelsene gikk greit nok men ikke mer. Liker fortsatt mye bedre å gjøre øvelsene i de virkelige svingene. Kjennes mer naturlig liksom.

Pass 2. Økte tempo noe men merket desto tydeligere at jeg ikke var på min egen sykkel. Hadde faktisk et fotpinne skrap, noe jeg aldri har hatt på min egen... Det var ikke farten men urolig svingkjøring som var årsaken. Selv om det gikk noe bedre hadde jeg fortsatt ikke den Gode Følelsen i svingene. Øvde på å ta de to svingene i enden som én sving inn mot S-ene.

Pass 3. Stort sett likt pass 2, nytt fotpinnesub i nok en urolig sving. Litt morsomt er det likevel at det skjer i utgangen av S-ene som de fleste synes er ubehagelig. Der har jeg god fart om enn noe urolig, men det har mest med sittestillingen som jeg fortsatt sliter med å finne.

Pass 4. Den Gode Følelsen er ikke helt på plass men den nærmer seg, Jeg liker meg bedre og er litt grådigere på gassen. Merket etterhvert godt at det ikke var min egen sykkel jeg satt på. Andre dekk, annen fjæring og annen setehøyde.

Jeg sliter fortsatt med forankringspunktet til tanken med ytterben og dette fører derfor til en del testing og uro i svingene. Jobber med å se riktig ved å plassere blikket uten å stirre. La sidesynet være en del av bevisstheten og dermed plotte avstand bla. til kurbs. Dessuten er vel snart på tide å finne seg noen sving punkter og andre punkter rundt banen.