DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 10.05.99

Av: Steinar Bang

En temperatur på 4°C og snø rundt banen på Rudskogen var bedre enn både søndag og tirsdag, for begge disse dagene snødde det.

Denne dagen ble det fire pass på oss, alle passene gikk som en røyk og det virket alltid for tidlig når vi fikk ruteflagget.

Øvelsen denne gang var "pushteknikk". Den består i at man skyver fra mot styret med hånda på den sida man skal svinge til (dvs. skyv med venstre hånd for å svinge til venstre). Samtidig står man imot med ytre fot i svingen.

På langsida var det satt opp fire porter med kjegler og disse brukte vi til å øve på pushteknikk. Vi skulle treffe midt i portene og gjøre en retningsendring til midten av neste port.

Etter portene ble vi vinket til side og fikk teknikken kommentert av Erik og Gunnar K. Jeg ble vinket til side av Gunnar K. ganske tidlig. Han hadde lyst til å selge meg en Gold Wing, sa han... siden jeg satt og tronte så fint oppå sykkelen. Han ville se overkroppen ned mot tanken. Etter det kjørte jeg haka i styrekrona når jeg kjørte portene og da ble jeg ikke vinket inn flere ganger.

Portene gikk bra for da hadde jeg tid til å konsentrere meg, men i svingene ellers på banen jobbet jeg med å venne meg av med å dra i ytterste håndtak i svingen, istedenfor å skyve i innerste. Det er sånn jeg alltid har gjort det og selv om jeg kjenner nå at det går best når jeg gjør det riktig så er det vanskelig å bli kvitt uvanen.

På hjemturen ble jeg forøvrig plaget av tankveska for første gang helt sia jeg begynte å kjøre med den i 1996-sesongen. Den ble i veien når jeg skulle legge overkroppen ned mot tanken i svingene.