DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 14.09.99

Av: Chris Calvert

Klokken 06:00 tirdag morgen ringte vekkerklokken. I løpet av de siste tre dagene hadde jeg kjørt over 1800km med bil og kommet sent i seng hver natt, så stå opp var det siste jeg hadde lyst til akkurat da. Men andre dag på debutantkurset skulle begynne kl 08:00 på Rudskogen så opp måtte jeg.

Klokken 07:45 satt jeg i bilen på vei til Rudskogen med min nye, brukte RGV250 på tilhenger bak. Det var grå himmel og tendenser til småregn i luften, men innen jeg trillet inn på baneområdet noen minutter over 08:00 hadde skyene forsvunnet og det skulle bli en nydelig dag. Jeg hadde nå fått i meg en Red Bull på veien, og gledet meg til å komme ut på banen og prøve den nye sykkelen.

Kurset startet med 15 minutters samling inne der vi fikk utdelt RR-reglement og fikk en briefing om tidsskjemaet på dagen. Litt før 09:00 trillet vi ut på banen.

Halvparten av deltagerene skulle først utpå, og vi fikk kjøre 15 minutter etter instruktør før de andre skulle få slippe til. Jeg fant ut to ting om min nye sykkel - når tanken ser relativt full ut er den egentlig nesten tom, sykkelen døde akurat når vi skulle inn i depoet igjen og jeg måtte trille den opp avkjøringssonen til depoet (bensinkranen stod visst på reserve allerede). Det andre jeg fant ut var at sykkelen var aldeles herlig å kjøre! Du verden så lett den var i forhold til CBR'en, og den hadde bra med krefter så snart jeg fant ut av hvilket turtall jeg skulle ligge på (hovedsaklig mellom 8,5 og 12K omdreininger). Jeg fikk full tillit til sykkelen med en gang, og følte at jeg kunne holde mye høyere svinghastighet enn CBR'en uten at jeg var det minste nervøs for å miste veigrepet. Dersom dekkene skulle slippe hadde jeg følelsen av at den var så lett at jeg kunne holde den oppe med kneet til dekkene tok tak igjen (en dag kommer jeg vel til å finne ut at jeg ikke klarer det). Det sitter forøvrig slicks på sykkelen nå og de gav litt mindre tilbakemelding enn jeg var vant til, men jeg likte dem godt etterhvert - synd at man ikke får bruke dem i løp. Men kalde slicks sitter dårlig!

Etter at alle hadde vært utpå litt fikk vi beskjed om at vi kunne kjøre mere fritt, så skulle instruktørene kjøre rundt og se litt på oss. De gjorde kanskje det - men de sa ikke noe. Jaja..., det betød vel at alt var greit. Jeg fant raskt ut noe jeg visste fra før, at en 250 ikke har noe å stille opp mot 600'er og større sykler på langsletta. Jeg kunne ligge og trykke bak en 600 rundt hele storsvingen og legge opp til perfekt utgang innenfor den andre sykkelen, men i det jeg kom opp på siden av dem var de ute på sletta og gav gass, dermed ble jeg igjen liggende bak. Løsningen var å kjøre forbi på ytteren i storsvingen, da jeg hadde vesentlig høyere svinghastighet der enn de fleste. Det var skikkelig givende å kunne gjøre dette uten å få en sint Wobble-instruktør på nakken etterpå [Det er ikke tillatt med forbikjøring i sving i Wobbles skiltgrupper]. Etterhvert fikk jeg også flyttet bremsepunktet vesentlig nærmere svingen etter langsletta, og kunne bremse meg forbi mange her.

Frikjøringen fortsatte frem til litt etter 11:00, så skulle vi ha starttrening. Først skulle en og en rekke (fire sykler på hver rekke) trene start, og etter ett par omganger med dette skulle flere rekker starte samtidig. De to første startene fikk jeg enormt bra til, lett hjulløft og de andre på rekka mi forsvant bakover. Desverre var det litt for langt frem til første sving, så flere av de større syklene kunne ta meg igjen og legge seg foran. Ikke annet å regne med. Så fikk jeg en skikkelig dårlig start (alt for lavt turtall) og etter det var det vel sånn passe resten av starttreningen. Det som overrasket meg mest var at "bikkjeslagsmålet" inn i første sving var langt mindre dramatisk enn jeg hadde trodd, direkte moro var det!

Så var det en times lunsjpause der vi fikk servert poteter med ett par kjøttbiter i, skulle visst være lapskaus. Men sulten var jeg så det gikk ned, og dessuten var det inkludert i kursavgiften.

Etter lunsj ble vi igjen delt i to grupper for å kjøre "debutantløp". Det vil si at vi lot som om det var ett ordentlig løp med to oppvarmings-runder, prøvestart og så ordentlig start med avflagging etter 6 runder. Jeg valgte å stille opp ganske langt bak i startfeltet, og hadde vel bare 2-3 stykker bak meg inn i første sving. Etter hvert fikk jeg plukket meg forbi en 4-5 sykler før vi ble flagget av, og jeg var godt fornøyd.

Resten av dagen (14:00-16:00) var det ren frikjøring, og selv om det ble ett par pauser grunnet opprydding av sykler fra banen (en ulykke og en motorstopp) følte jeg at vi fikk kjørt masse og at rundetidene stadig gikk nedover for min del. Tidligere på dagen (før starttreningen) var jeg blitt klokket til 1:10,66 (den ene runden jeg fikk kjørt uten å ligge i ræva på noen rundt svingene). I debutantløpet ble jeg klokket til jevne 1:11 runder (lå mesteparten av tiden bak en GSXR som ikke kjørte helt sakte nok til at jeg kunne komme forbi i storsvingen). På frikjøringen tror jeg det gikk litt raskere, ihvertfall er jeg overbevist om at jeg fint kan kjøre jevne 1:10 runder.

Arrangementet forløp ellers veldig greit sålenge man ikke ønsket tilbakemelding på sin kjøring. Slik tilbakemelding eksisterte rett og slett ikke, og hovedoppgaven til instuktørene var tydeligvis at vi skulle bli vant til å bli forbikjørt og ydmyket på de mest uventede stedene. Greit nok for min del, men mange hadde nok ventet seg mere opplæring. Det var kun to skikkelige ulykker, en med GSXR1100 som highsidet ut av siste sving i S'ene og en med en eller annen slags Yamaha totakter som på ett eller annet vis klarte å tryne midt på langsletta. Den siste var litt skummel fordi hjelmen hans falt av på en eller annen måte, men han hadde visst ikke slått hodet i bakken. Ingen av de to ble annet enn mørbanket, men syklene var ikke så veldig pene etterpå.

Som KAS tidligere har sagt er debutantkurset ikke det rette stedet for å lære å kjøre på bane - har man ikke bruk for lisens er Wobble langt å anbefale. Men jeg hadde det allikevel skikkelig moro, spesielt fordi jeg fant ut at jeg hadde gjort det rette ved å velge å kjøpe meg en 250, og at jeg var så fornøyd med sykkelen. Nå ser jeg med lengsel frem til våren...