DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen med Ducatiklubben 21.05.99

Av: Thomas Lundquist

En god del for seint kommer jeg meg på Rudskogen for kjøring med Ducatiklubben. Hadde med meg en god del skepsis til "slepp en haug folk ut på en bane"-kjøring men måtte teste nytt, lettere svinghjul.

Det var en meget sivilisert gjeng, da jeg ankom var de i gang med andre runde til siste, raske, pulje så jeg var noget sein, ja. Jeg spurte meg fram og fikk vite at "de skulle kjøre veldig sakte" og de andre "litt fortere" så jeg tok sjansen og venta på "de raske".

Første passet mitt var det siste med "køkjøring", man bytta på å kjøre rett bak en som kjente banen. Det var interessant å se hvordan han tok S'ene. Men, jeg var ikke først i rekka til å begynne med, og tusla bak en haug andre. Jeg ga litt avstand til de foran og tok dem igjen i venstren i S'en. Dette gjentok seg hele tiden. Jeg ville åpenbart ha litt mere fart.

Men køkjøring skal ikke gå i full fart så det fikk vente. Da jeg endelig var rett bak lederen fikk jeg se at sporet jeg prøver å holde er veldig riktig, det jeg var mere interessert i da er slakteren og depotsvingen. De to er jeg fremdeles veldig usikker på. Jeg burde nok hatt et par runder til bak ham men det ble aldri min tur igjen.

Så var det ny pause og frikjøring. Med lumske skyer på himmelen brukte jeg god tid på å varme dekka før jeg satte igang. Bortsett fra en forbikjøring på depotstrekket, som jeg egentlig forstår, siden jeg kjørte veldig sakte og varma dekk, foregikk alle andre forbikjøringer (av meg iaffall) på depotstrekket.

Jeg hadde et par hvor jeg dro på i utgangen av S'ene og kjørte forbi på slakteristrekket. Det var der og på langråkan det var lov å kjøre forbi. Det sa man klart ifra om og ble respektert (stort sett). Problemet med å kjøre forbi på slateristrekket er at man må bremse heftig inn i slaktern hvis man er litt treig med å komme forbi. Men litt spenning må man jo ha i hverdagen.

Denne gangen funka ikke sporet i S'ene like godt som forrige Wobbledag, jeg syntes jeg bomma alle mulige innganger til svingene, alle svinger. Selv den venstre etter depotstrekket, som jeg omtrent alltid har fått til, gikk feil. kom som oftest alt for langt ut og dermed ble inngangen til storsvingen helt ubrukelig og jeg stoppa omtrent helt opp før jeg kunne gi gass igjen.

Det var ikke den helt store dagen for meg men det var jo gøy å kjøre sammen med over 30 andre Ducatier. Det var en ansamling gromlyd det!

Ingen uhell i det hele tatt trass i at det faktisk gikk ganske fort, raskest var 1.07 på en 996. Mange kjørte på rundt 1.20 og det er heller ikke så ille.