DoD Racing Team

-

-

 

SB2SR og 916 side om side
SB2SR og 916 side om side: sannhetens øyeblikk?

Niclas i storsvingen
Niclas i storsvingen

Niclas jager Elephanten
Niclas på jakt etter Elephanten

Deltakerne
Ducati Bonanza. Og en Bimota...

Rudskogen 21.05.99

Av: Niclas Cederlund

M600 bättre än DB2SR?

Ja, jag börjar nästan tro på det själv. Varvtiderna skvallrar i alla fall att jag är långt ifrån lika komfortabel med DB2SR'en som jag var med M600:an. Men, first things first&ldots;

Inför bandagen

Fredagen d. 21/5 arrangerade Norsk DucatiForening Desmodromene (NDFD ) bankörning och Lövaas Motor betalade stor del av kalaset. Vi behövde bara betala 200:-/pers. I förgväg hade jag checkat om det gick att komma med Bimotan. Dag Lövaas sa nej, hans mekaniker sa ja, Petter (arrangör i NDFD) sa ja. Fint! Dag nämnde också att evt skulle Erik och Gorm från Wobble MC vara där. Esselente! Jag hade ju missat lektion numero due i Wobble-kursen och behövde lära mig mer om push (jag har en tendens att dra i ytterhandtaget istället för att trycka på innerhandtaget) samt fotpinne-tekniken (som jag aldrig använt).

Kvällen före ringer jag Gorm och hör om de ska komma och om han har lite tips på vad jag ska träna. Jodå, de skulle komma och visst kunde de titta lite på min körning och komma med instruktioner. "Ciao, vi tar instrukser på plass i morrn!" sa Gorm och la på.

Körningen till Rudskogen går fint och på väg 124 innan Rakkestad passar jag på att trycka på innerstyret istället för att dra. "Svårt att vänja sig av med vanor" är det enda jag hinner tänka innan jag är i Rakkestad och behöver tanka. Nån snubbe med en Kwak och Dainese Tome-ställ kommer fram och tycker "Faen vilken stygg farge!" om Bimotan. Jag blir så paff att jag inte tänker på att kommentera hans skinnställ och spygröna Kwak. Hans kompis i vit/blå/orange Scratch-ställ ser ut att tycka detsamma, men killen kör i alla fall en 916. Nåväl&ldots;

Framme&ldots;

&ldots;på Rudskogen är det ljudtest och jag tycker de håller mig lite väl länge för att det ska kännas komfortabelt. Kanske jag ska ta och fylla ny ljuddämpning i burkarna innan Anderstorp&ldots; Träffar Ole Johan (Il Presidente) igen och Petter den galningen, som inte fått sin SL klar och därför fått låna en Bimota YB11. Hmm, jag trodde detta var en Ducati-åkning. Kwak-killen var här och nu även Petter med en japsmotor? Ja-ja, det går utför med norska klubben&ldots;

Kjetil(?) med ST2:an var förresten hygglig och prjsade halva avgiften. Jag hade ju inte fått veta av Ole Johan att det kostade pengar, bara att Lövaas Motor sponsrade. Tack Kjetil(?), du ska få pengarna nästa Wobble eller Grava.

Kwak-killen har tydligen nån typ av problem med självförtroendet (eller beror det på Ducati-abstinens för att han sålde sin 916SPS '97:a när han inte fick sålt sin Kwak. Inte konstigt förresten, vem vill ha en Kwak&ldots;) för han var tvungen att kommentera färgen på Bimotan igen, fast denna gång bland folk så att alla hörde honom. Stackarn, lyssnar ingen på honom annars? Denna gången var jag i alla fall beredd, så han fick tillbaka med samma mynt. "Tycker du färgen är stygg? Har du sett färgen på din egen hoj eller är du färgblind?" "eeeh, jo, jeg mener ikke sånn" "Nähä? Är det för att det inte är en Ducati?" "Nei, jeg syns ikke fargen er fæl, men kombinasjonen&ldots;" Suck, lika bra att låta honom ha sin uppfattning. Den är ju visserligen inte supersnygg, DB2SR'ens färgschema, men nog är den snyggare än en spygrön Kwak&ldots; Lite senare kom även hans polare förbi och låtsades spy. Ja ja, killarna har tydligen självhävdningsbehov eller bara liten k*k. Jag tror på bägge ;-)

Körningen då?

Ut på banan bakom Erik (varför lär jag mig inte? Gorm verkar hålla ett högre tempo samt förklarar mer i depå) och han tar det lugnt. Det gör mig inget idag för vi håller i alla fall ett högre tempo än första gången på Wobble A-kursen. Jag får chansen att verkligen tänka på att använda högerarmen i alla högersvängarna samt vänsterarmen i depåsvängen och Essene. Tyvärr så glömmer jag allt annat såsom slappna av i kroppen och använda blicken. Det tar bara ett varv att upptäcka så därefter kör jag alla tre - blicken, knip runt tanken och lägg vikten framåt för att få armarna slappare och slutligen tryck med innerarmen innan/i kurvorna. Det här går ju fint. Ganks asnart upptäcker jag dock att jag omedvetet använder även ytterarmen. Jag drar styret åt mig mer än jag trycker det från mig med innerarmen. Jag försöker verkligen bli av med den där dragande ytterarmen (kanske jag kan förlama den temporärt mellan kurvorna?) men det lyckas inte riktigt, förrän i slutet av passet, då det börjar flyta rätt ok.

In i depå och Kjetil(?) och Audun sticker ut med de lite snabbare guttene. Jag funderade på om jag också skulle kört där, men med tanke på att Erik och Gorm var med långsamma gruppen så var det bättre att stanna här än att försöka leka hjälte. Dessutom visade det sig inte vara en speciellt långsam grupp när vi väl släpptes fria J I depå snackade Erik lite om körningen, men det var mest svammel. I andra gruppen såg jag dock Gorm gestikulera vilt, snackandes om Kocinski och slängandes sin 900SS hit och dit. Hmm, han snackar visst om att slappna av och köra mjukt. Jag gick över och fick mig några sköna skratt.

Nästa pass tänkte jag mer på att använda yttre fotpinne. Push'en gick bra, även om jag inte tryckte speciellt brutalt. Jag trycker lagom hårt för att få mjuk åkning, inte snabba, hårda tryck för att få snabba nerlägg. Vet inte om det är riktigt, det får jag fråga Erik/Gorm om nån annan gång. Så det där med ytterbenet. Herregud vad jag hade svårt att få det riktigt bra. Trots tanke på att trycka med ytterbenet så tryckte jag med innerbenet i många tillfällen. Några gåner fick jag det till, men kände inte riktigt nyttan med att göra det. Framför mig hade jag ett par killar som körde hopplöst långsamt i kurvorna och speciellt i Essene höll jag på att reta ihjäl mig p.g.a. deras spårval som var helt off. Eftersom det var tillåtet att köra om på langstrekken så gjorde jag det. Skönt, det blev genast enkare att koncentrera sig om det som var viktigt - push och fotpinne.

I pausen snackade jag lite med Erik om problemet med att trycka med innerbenet istället för ytterbenet. Han förklarade att han själv hade kört i massor av år och tryckt med innerben så när han skulle lära sig ytterbentekniken höll han på väldigt länge innan det lossnade (tekniken, inte benet!). "Bara jobba med det så till slut kommer det av sig själv som en aha-upplevelse". Ok, men vad kan jag göra för att påskynda det? "Häng inte ut mer än att du kan trycka knäet mot tanken och samtidigt trycka på pinnen utan att det känns som du trycker med tårna".

Sagt och gjort&ldots; passen därefter var fria och jag försökte göra som han sagt. Mmm, det verkade gå lite bättre nu, men fortfarande hade jag problem att koppla ur ryggmärgen, som sa til innerbenet att trycka. Några varv gick det bra, några inte. Det är nåt jag helt klart behöver få ur ryggmärgen!

Tempot börjar bli högre och högre för min del. Fortfarande inte på gränsen känns det som, eftersom jag fortfarande inte känner mig lika säker i essene som jag gjorde med M600'an när jag körde här förra året. Essene var det parti jag gillade bäst då. Nu är det slaktarn och jag nästan ogillar essene med Bimotan. Varför? Jag vet inte, men jag får inte till vänstern snyggt och cykeln börjar nästan gunga i sista högern bort mot slaktarrakan. Detta är nåt jag måste ställa in på cykeln samt få in i kroppen (spåret). Slaktarn däremot är kul! Inga problem att skrapa knäet där inte (inte langsvingen heller för den delen) även om det inte är vad jag är ute efter idag. Försöker ha så hög hastighet jag kan mot svängen, bromsa, men inte för hårt, ner med cykeln och så på med gasen när jag är på väg att räta upp den. Vänsterbenet och högerarmen jobbar fint här! Men så plötsligt händer det! Känner mig som Rickardsson på sin speedwayhoj. Sladdar grymt ut ur kurvan! Det har hänt förr, men med F1:an. Problemet då har varit att jag stängt gasen för snabbt och nästan high-sajdat. Denna gången vet jag inte varöfr jag inte stängde så snabbt. Stängde bara lite, men fick en tendens till highside och var ute och paddlade med högerbenet. Upp med det igen och tog det jääääkligt lugnt. Såg nämligen att bensinlampan helt plötsligt börjat lysa och började ana oråd. Hade nån slang lossnat och spolat bensin över bakdäcket? Det blev ju så väldigt halt helt plötsligt, trots att jag hållt samma tempo de senaste tre varven. Lampan lyste hela varvet och jag tog det lugnt som bara den. Vä inne i depå kunde jag konstatera att det inte var bensin, olja eller nåt annat - det handlar om däckstryck! Däcken var antagligen alldeles för kalla p.g.a. det höga lufttryck jag hade (2.4 resp 2.6. Manualen säger 2.1/2.3 och en kille med 748SPS med samma däck hade 2.2 och 2.4. Erik körde med 1.9 och 2.4). Däcken var inte så varma som de borde och på bakdäcket var det stora bitar gummi som rullat av. Nästa gång ska jag testa att köra med rätt däckstryck&ldots; Men jäklar vilket coolt streck det blev ;-) 2 hojlängder långt och en snygg fin båge. Synd att de bakom mig inte kom fram efteråt och berättade hur det sett ut - jag hade velat få den informationen så jag kanske kunde gjort ting annorlunda.

Passet därefter gick väldigt mycket lugnare. Typiskt nog bestämde sig EZ för att ta tiden just då. Jag är övertygad om att DoD'arna betvivlar mina 1.15.7 med M600:an förra året och att det var därför han tog tid. :-) Det är nästan så jag själv gör det nu efter EZ's tidtagning: 1.24.0 Först blev jag megabesviken, men när jag tänkte efter&ldots; &ldots;jag gasade långt ifrån fullt på langstrekken eller slaktarrakan. Dessutom tog jag det väldigt mycket lugnare än varvet när jag slajdade med bakdäcket. Så nog ska jag ner på samma tider som med Monstret (jag pendlade mellan 1.16 och 1.20 enligt de som tog tid den gången), annars säljer jag Bimmen och köper en silverfärgad M900. Men, är M600:an en bättre hoj än Bimmen eftersom jag tydligen kör snabbare med M600:an? Njae&ldots; &ldots;ge mig en hel säsong med Bimmen så jag får lära känna den som jag kände Monstret innan jag kom på bana, så ska jag uttala mig. Men oavsett, jag saknar Clementine! Inte bara för att hon är så jäkla läcker (mmm, den orange färgen är verkligen cool!) men också för att hon var en helt perfekt byhoj. Jag tvivlar på att det finns bättre byhojar! Framför allt nån som får kvinnornas huvuden att snurra på det sättet! ;-)

På tal om M900: Jag hade en inbördes "fight" med en M900. I kurvorna var han ivägen, men vi fick ju inte köra om där. Men i langsvingen så hade vi nästan samma fart, med ett litet övertag för mig ut ur kurvan. Men när jag kom upp jämsides så kom jag inte längre! Vi höll jämt tills det var dags att bromsa! Mycket knäckande! Men det har sin förklaring. Vi låg bägge på 3:ans växel, men han har 39 kuggar bakdrev och jag har 36. Alltså låg jag på ett mycket lägre varv än honom och hade därför inte samma drag ut ur kurvan. 2:an kunde jag inte köra på, då blev det alldeles för hetsigt. Till nästa säsong byter jag till 39&ldots;.

En helt super dag som tyvärr avslutades i regn när jag och Audun körde hem (tack för sällskapet Audun!). Audun fuskade dock genom att ha förberett sig med Goretex och diverse skyddslkläder, medan jag fick bli blöt&ldots;

Ciao
Niclas

PS. Mina mål ill nästa gång? Inte nåt med svängarna i alla fall, annat än att jag ska lyckas bättre med Essene. Det jag koncentrerar mig om mest är att få tekniken in i ryggmärgen. När jag fått in det så kan jag börja titta mer på spårval och broms/gaspunkter. Men dit är det en stund, så jag har flera roliga timmar kvar dit. Glöm inte: gummit ner och huvvet upp!