DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 21.06.99

Av: Morten

Den planlagte joggeturen med påfølgende fellesstart(for R-gruppa) ble avlyst pga. regn. Grunnen til dette var at man følte at det var noe ugunstig å ha de store hastighetsforskjellene som oppstår når noen kjører på regndekk, mens andre kjører på mønstrede dekk. Det ble stemt om dette blant førerene, og resultatet ble 13-5 for å utsette fellesstarten til høsten.

En interessant ting her er jo at det ikke er lov til å kjøre med regndekk i 250 Standard. Dermed vil jo hastighetsforskjellene være der for oss, uansett hvor mange av dem med 4-taktere som kjører på regndekk. Og forskjellen er stor. Enkelte av de med regndekk passerte vel omtrent hver fjerde runde da vi var utpå på trening i regnet.

Jeg følte i grunnen at dette var fin trening til å kjøre løp i regnvær på mønstrede dekk, siden det er en ny regel i år at det ikke er lov til å bruke regndekk i standard 250. I løp har jeg nå kun lov til å kjøre på Dunlop 207 GP (dimensjon 110/70 og 150/60) uansett vær. Det er vel egentlig greit nok for meg, siden jeg da slipper å kjøpe meg ekstra felger og dekk. Under selve kjøringen konsentrerte jeg meg om å kjøre mykt, gjøre ferdig bremsingen før svingen, kjøre store buer, og fremfor alt å forsøke å kjenne etter antydninger til at det begynner å slippe. Det gikk vel fortere og fortere, men jeg kom ikke lenger i hastighet i løpet av passet til at jeg syntes det glapp litt ut av depotsvingen. Det er nok ikke lurt å gå for fort frem for å lære seg kjøring i regn. Da blir det fort brå bevegelser når man synes det går for fort, og da tror jeg det er lett at man går ned. Det er nesten så jeg gleder meg til neste gang det blir regn. For meg er nå ideen å holde meg på en hastighet der jeg er helt komfortabel, og håpe på at den hastigheten øker med antall runder jeg får i regn.

De to siste passene var det tørt. Jeg hadde det nå skitgøy med å prøve å henge på to stykker på RS250 som kjører minst like fort som meg. Jeg fikk nok presset meg noe mer enn vanlig, men ikke alt for mye. Særlig det første passet lå vi fint etter hverandre lenge. I det siste passet ble vi stadig holdt opp av sakteregående 600'er som ikke lot oss forbi uten å ta store sjanser. Samtig kom det raketter på kryss og tvers forbi oss alle sammen, men de har (bortsett fra noen få) stort sett erfaring nok til å foreta sikre forbikjøringer.

Når det gjelder Wobble-treningen i 250 standard, tror jeg at det mest avgjørende her ikke blir hvem som kan kjøre raskeste rundetider, men hvem som er råest til å kjøre forbi (i svingene) de sakteregående 600'ene som tar en igjen på rettstrekket hver gang. Så langt tror jeg ikke det blir meg, for jeg er ikke kontant nok på forbikjøringene.

Foreløpig har det nå vært så mange på banen at man skjelden får en fri runde til å kjøre rundetider. Det er nå mer snakk om å henge på og kjøre forbi folk. Det er forsåvidt artig det også, så jeg klager ikke. På B-kurset er det mindre folk i R-gruppa, så der kan jeg få kjørt litt mer for meg selv. Det synes jeg ofte gjør at man får konsentrert seg mer om teknikk. På den annen side virker det som om jeg er avhengig av litt "heng" for å få tempo i kroppen.