DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 26.04.99

Av: Thomas Lundqist

Så, da skulle man ha sin første dag på Rudskogen for i år. Etter å ha sett på debutantene ordne seg lisens helgen før var jeg rimelig gira på å få kjøre selv. Først i køen på støytesten og det gikk greit med originalpottene, 95.2dB(A).

Ble ikke førstemann på banen da vi skulle ut, sompla litt mens jeg venta på at de andre skulle gjøre seg ferdige men kom meg da til slutt utpå etter at vi måtte høre en runde formaninger fra Gunnar K. Det tror jeg nok er en god ide, vi skal jo lissom ikke kjøre ut i første, men være gode eksempler for de ferske.

Det var overraskende greit å komme seg ut på banen, ville trodd at rusten og nervøsiteten ville være der men det føltes helt riktig fra første stund. Ofte en meget farlig følelse når man tross alt ikke har kjørt noe særlig på nesten et halvt år. Først noen runder dekkvarming så gi litt på. Det fløt godt med en gang. Vi fikk et ganske langt pass, rundt halvtimen så på slutten tok jeg det med ro siden jeg ble sliten. Det å ta det helt med ro er heller ikke så lurt forstå jeg fort, alt gikk helt feil, ble bare rot og rør.

Før det andre passet fikk vi en ny formaning, vi hadde visst holdt et litt for høyt tempo, noe som jo var sant. Det gikk omtrent som det første. Et par ganger tok jeg igjen noen i svingene og ville gjerne fobi og da er langstrekket fint til slikt. Problemet er at da gir de full gass og feier avgårde. En gang ga jeg bare mere gass enn han andre og feia forbi. Den nedbremsinga var litt mere panisk enn vanlig.

I pausen mellom andre og tredje pass diskuterte jeg depotsvingen med KAS, den føler jeg at jeg tar på feil måte noe som nok var sant. Legge seg inn ganske tidlig var stikkordet. Vi kom også i snakk om storsvingen og hvordan man skulle ta den og jeg forsto det slik at jeg skulle ta den en del høyere enn det jeg vanligvis gjorde.

Der misforsto jeg punktet man skulle gjøre det, totalt. Det ble helt rør, jeg la meg ganske langt ut i starten og la meg mer og mer innover etterhvert, nesten riktig, men man skal visst bare være (relativt) langt ute et stykke uti svingen. Det var mere likt det jeg vanligvis gjør og når jeg hadde sett RR-folker ta svingen så jeg hvor feil jeg hadde tatt.

Blir interessant å prøve den igjen, denne gangen med et litt revidert spor, dog ikke så revidert som jeg trodde.

Fy søren så sliten jeg var når jeg kom hjem. Låra var helt støle og verre var det dagen etter, viser jo at jeg bruker beina mye når jeg kjører, vekta på ytterfoten.