DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 26.04.99

Av: Merete Jacobsen

Vi kjørte fra Oslo litt over to, for å rekke og stikke innom Graarud på veien. Der fikk jeg kjøpt meg et par nye kjøre-støvler for anledningen.

Etter et bensinstopp bar det videre til Rudskogen. Vi rakk ikke å komme til oppmøtet kl.16.15, den ble nesten halv fem før vi var på plass. Da var det bare å sette fra seg sykkelen og samle seg i en stor ring rundt Gunnar. Han sa at vi var delt inn i forskjellige grupper. En skiltgruppe med de som var med i fjor, en annen gruppe som var racing og resten av ferskingene i den siste gruppen. Vi fikk også hilse på de forskjellige instruktørene som var tilstede.

Videre skulle alle sykkelene lydtestes og de som var med i fjor var først ut på testen. Jeg rakk derfor å kjøpe meg en varm vaffel mens jeg ventet på at det var min tur. Ducati Monster'n min målte 96.4 dB(A) på lydtesten.

Mens skiltgruppen fra i fjor benyttet seg av banen, samlet Gunnar resten til videre informasjon. Siden vi var så mange ble vi delt opp i 3 grupper à 10 stk. Hver gruppe fikk så sin egen instruktør. Jeg fikk Erik som gruppeleder.

Han samlet oss og ga oss en inføring i hvordan vi skulle kjøre ut og inn av depoet. Vi fikk også orientering om flaggreglene på banen. Det viktigste vi skulle konsentrere oss om denne førsten dagen var å være avslappet og kjøre løst og ledig. Det var viktig å ha en riktig sittestilling og holde blikket langt frem. Han snakket også om dekk-kvalitet og veigrep. Kalde dekk gir dårligere veigrep.

Etter samlingen bar det ut på banen for å daffe rundt og gjøre seg kjent med banen, samt trene på inn- og utkjøringer av depoet. Gruppelederen kjørte første og vi fulgte etter, en etter en.

Jeg ble hengende litt etter i første runden, fordi jeg hadde litt problemer med sykkelen min. Luken til de andre ble så stor at jeg måtte vente i depoet, slik at gruppen min kunne innhente meg. De neste rundene gikk forholdsvis greit. Jeg var dog ikke helt fortrolig med noen av svingen og jeg greide ikke helt å slappe av.

De neste to treningene gikk bedre. Jeg synes to av svingene var veldig morsomme å kjøre. Da tenker jeg spesielt på storsvingen og S-kombinasjonen. De svingene jeg synes var litt skumle var "slakter'n" og depo-svingen.

Det var gøy å være med, men jeg har fortsatt mye å lære. Jeg må finne den riktige sittestillingen, passe på å se langt frem, slappe av og gjøre et riktig sporvalg.

Det vil si at jeg må føle meg i ett med sykkelen.