DoD Racing Team

-

-

 

 

Rudskogen 26.04.99

Av: Niclas Cederlund

Jaha, då ska man alltså på Wobble-kurs. Efter att bara ha kört Bimotan en gång tidigare (den registrerades in för en vecka sedan och jag hämtade den alltså i helgen), och det var i lördags; 65 mil från Ronneby till Oslo. Inte världens bästa förutsättningar kändes det som.

Efter en del mailande med nammare om hur jag skulle hitta till Nordbykrysset kom jag iväg och hittade resten av folket där. Gemensam avfärd mot Rudskogen och efter alldeles för många mil var vi framme.

Bullerproven hade inte kommit igång och det mesta verkade minst en halvtimme försenat tyvärr. Det visade sig att Gunnar var flaskhalsen, då han försökt kicka igång en Kvarna 610 som hellre ville sparka av Gunnars ben. När väl bullertestet kommit igång flöt allt väl. Bullertestet ja... ...jag var ju orolig att Bimota'n inte skulle gå igenom 105db(A)-gränsen. Det gjorde den, men inte förrän andra försöket. Lite för häftig rörelse på gasen resulterade i 100 varv över 5000 och 0.2 db(A) över gränsvärdet. 5000 varv exakt, och den hamnade på 104.5 db(A), godkänt. Puh....

De som varit på Wobble förut åkte ut först och under tiden delade vi andra upp oss i tre grupper á 10 personer, varav jag hamnade i Erik's grupp. Erik snackade om flaggor, vi tittade på banan, vi snackade om avslappning och sittställning, fick veta att det faktiskt var enkelriktat på banan (bombe! ;-) och att man kan köra av banan in i nåt som kallas depå. Jodå, jag visste allt sedan tidigare, men man behöver ju inte vara arrogant för det. Dessutom kan man ju faktiskt missa nåt om man inte lyssnar på allt. Efter detta var det så vår tur.

Ut på banan i sakta tempo och leka Följa John, med Erik i spetsen. Omkörningar förbjudna, tänk på att slappna av och ha mjuka armar. Ok, vi estar att köra i depå. Upp med vänster hand, håll långt till vänster i Slaktar'n och kör fint in i depån. Ut igen och titta åt höger så ingen kommer ivägen.

[Fortsettelse følger...]