[Tilbake]

Andre erfaringer
Morten
Claes Watndal
Kai Harrekilde-Petersen
Tor Edvardsen

Bilder


Thomas i fint driv

Rudskogen 10.08.98

Slik det fortonte seg for Thomas 'ez' Lundquist

Jeg gruet meg til å komme tilbake til Rudskogen, trang og krapp i forhold til det jeg hadde vendt meg til i Sverige. I tillegg hadde jo ting begynt å fungere veldig bra der nede, så hva kom til å skje når jeg kom på en bane som jeg egentlig ikke hadde like gode minner fra?

Vel, jeg gledet meg jo, ville jo se om jeg klarte å kjøre banen bedre også.

Men, det ble rart, i andre runden i det første passet kom første hintet om at ting kom til å bli som før, jeg glapp med begge hjula på slutten av storsvingen. men det gikk bra, og jeg stivna ikke og ble ikke no' spesiellt redd.

Imellom Sverige-turene og denne dagen hadde jeg hatt 10K service på Greven og de hadde, etter mitt ønske, skrudd litt hardere forspenning. Dette var litt uvant og litt for hardt. Litt skruing på returdempingen og ting føltes bedre.

Men det var ikke før i de to siste passene at jeg begynte å føle meg vel. Siste passet var veldig morsomt.

Det er fremdeles storsvingen som volder meg bry, jeg tør ikke dra den helt ut, er redd for å skli eller et eller annet annet jeg ikke klarer helt å sette fingeren på. På slutten av dagen var det helt ille, jeg drifta ut hele tiden.

Så kikka jeg på 'meteret og fant ut at der jeg vanligvis holder 80, holdt like under 100. Man skal ikke se på metrene men da var det jo greit, fikk en god forklaring på hvorfor ting gikk så mye dårligere spormessig.

Og jeg lærte behovet for mellomgassing, fra 160 i fjerde og ned i tredje for å ta første høyre etter langstrekka og motorbremsen bremset veldig, vingle, vingle. Mellomgassing er ikke helt enkelt, men det trengs og jeg må trene mer på det.

Det så ut til å bli en nedtur å komme på Rudskogen igjen men det tok seg veldig opp og jeg ser fram til neste gang.

Og snart er det slutt for iår. Sukk.

- Thomas 'ez' Lundquist, DoDRT#002