[Tilbake]

Andre erfaringer
Morten
Kai Harrekilde-Petersen
Claes Watndal
Thomas 'ez' Lundquist

Rudskogen 10.08.98

Slik det fortonte seg for Tor Edvardsen

Ja, så er man tilbake på kjente tomter igjen, men wow så mange nye og ukjente sykler og fjes her denne gangen da. Nesten 20 sykler påmeldt i gruppe 1, og 10 i gruppe 2, så da Gunnar sa at det kom til å bli kolonnekjøring i gruppe 1 valgte jeg denne gangen, og for første gang, å være med i gruppe 2 (rask gruppe).

Det kjentes godt fra første runde, i hvert fall i forhold til Anderstorp (som var helt på trynet). Et par runder med oppvarming og så kom gamle takter tilbake. Denne gangen hadde jeg bestemt meg for å trene mer på sittestillingen jeg fant frem til på slutten av dag 2 på Anderstorp. Tettere inntil tanken, hodet og brystkassen plassert mer fremover og over midten av tanken. Det tar litt tid til å venne seg til dette for hangout'en blir begrenset i forhold til hva jeg har vært vant til og denne må derfor korrigeres noe. Jeg har tidligere hengt ut med stort sett hele kroppen men nå må jeg begrense dette til å flytte kun rumpa. Dette gir en mye mykere forflytning fra side til side på sykkelen, og spesielt når jeg kommer ut av en sving er det bare å skli rumpa tilbake på riktig plass for hodet og overkroppen er stort sett riktig plassert hele tiden. I tillegg gir dette et bedre utgangspunkt for push-teknikken. Jeg har tidligere mistet en del av momentet i armen, noe jeg nå tror skyldes feil sittestilling i svingene.

Nok om det, første pass gikk i hvert fall stort sett bra og fothvilerene var igjen en del turer i asfalten, faktisk såpass mye at jeg gav meg før vi ble flagget av for ferdig pass. Det var tendenser til trang hjelm mot slutten, så jeg fant ut at det var best å gi seg.

Andre passet gikk enda bedre. Nå var fothvilerene nedi på steder jeg aldri har subbet før. Vanligvis skraper det i Slakteriet og i Depotsvingen, men nå skrapet det først godt i venstresvingen i essene, deretter gjennom en stor del av storsvingen, så til min store forbløffelse i svingen etter Langrakan. Da syntes jeg det fikk være nok, og gikk derfor i tredje pass over til å prøve å korrigere hangouten bedre. Det er neimen ikke lett, for når jeg flytter baken såpass langt ut får jeg problemer med å holde trykket på ytterfoten gjennom svingene (enten er jeg for kort i beina eller så sitter fothvilerene langt ned på Viffer'n). Jeg terpet såpass på dette at etter siste passet hadde jeg tendenser til krampe i venstre fot. Denne var forresten en tur nedi asfalten i essene selv om jeg mente den var godt plassert på fothvileren.

Kneskrap ble det fortsatt dårlig med selv om jeg synes jeg strekker kneet godt ut i slakteriet, men tydeligvis ikke nok. [Det mangler ikke mer enn ca. 1 cm... -David]

- Tor Edvardsen, DoDRT#009