[Tilbake]

Andre erfaringer
Morten
KAS

Rudskogen 15.06.98

Slik det fortonte seg for Tor Edvardsen

Tema for dagen: Flyt

Denne gangen skulle vi kjøre i grupper etter instruktør og bytte om på å ligge rett bak. Vi skulle jobbe med: sittestilling, brems, gir, svingpunkt, gass. Jeg havnet i gruppe med tre andre, noe som ble en fin størrelse på gruppen. Gorm Windingstad var vår instruktør, og han pratet og forklarte en masse denne gangen.

Nå gikk det virkelig på fothvilerene løs, spesielt i slakteriet men og i depotsvingen. Jeg følte nå at jeg kunne kjøre "kontrollert" med fothvilerene skrapende, men fikk et "formanende" ord fra Gorm om at det kanskje er et lite varsko om at sykkelen ikke tåler noe særlig større nedbrekk.

Vi jobbet med sittestillingen og ble oppmuntret til å henge en del ut i svingene. Dette er ikke enkelt, spesielt når man fortsatt skal ha trykk på ytterfoten. Kjøringen ble noe amputert da jeg etterhvert ble nervøs for kneskrap uten knepucker. Dette må jeg få ordnet med før neste gang.

Gorm holdt et langt foredrag om sporvalg og bemerket at vi alle tok for lange svinger. Vi må vente lenger før svingpunkt, noe som krever lavere inngangshastighet, men det får vi igjen med kortere kurve, kortere nedbrekk og tidligere gasspådrag. Han anbefalte og å bruke perifersynet under kjøringen for å finne frem til bremsepunktet og hele tiden jobbe for å flytte dette nærmere og nærmere svingpunktet.

Alt i alt en fin dag på banen!

- Tor Edvardsen, DDRT#009