[Tilbake]

Andre erfaringer
Morten
Tor Edvardsen

Rudskogen 25.05.98

Slik det fortonte seg for Thomas 'ez' Lundquist

Ingen spennende detaljer om turen til Rudskogen denne gangen, kjørte alene via Graarud.

Nå skulle vi trene på bevisst overstyring med gassen. Bremse før sving, slippe brems, brekke ned og gi gass. Først litt for å beholde farten og så for å få sykkelen til å "styre av seg selv".

Denne gangen var jeg ikke livredd første trening og det var jo definitivt en forbedring. Jeg var løsere i kroppen og det hjalp veldig.

Jeg prøvde å gi gass ut av svingen og det gikk jo stort sett greit men jeg er alt for sein til å gi gass. Jeg gir den ikke rett etter nedbrekket som jeg skal men venter til jeg føler meg trygg, det er jo feil, jeg er jo mindre trygg hvis jeg ikke gir litt gass.

Så veldig mye av treningen går med til å bekjempe instinktene og aller helst trene inn nye, riktige instinkter. Så det er ikke alltid jeg føler jeg får trent selve øvelsene.

Men jeg er glad jeg kan føle en form for framgang og jeg tror sporvalget mitt stort sett er riktig, jeg bare kjører det ikke riktig. Dette merket jeg da jeg fikk en av instruktørene foran meg og han skulle vise meg sporet. Han kjørte stort sett der jeg visste jeg burde kjøre men ikke helt fikk til da jeg er litt for feig med gass og nedbrekk.

Trass i feighet klarte jeg også å skrape, dog med hovedstøtta og det i den svingen med minst hastighet (depotsvingen). Jeg ble litt mere ivrig etter å lene meg innover etter de to gangene jeg skrapa.

Føler meg fremdeles som en fjott som lener seg innover selv om det går såpass sakte som det gjør. Morten sitter rett opp og ned og kjører fletta av oss andre DoDRT-ere men han fikk jo beskjed om å sette på knepucker og begynne å lene seg litt. Dette etter at eksosanlegget hans var nedi.

Så alle tre av oss som var der den dagen, skrapa. Jeg bør være litt nervøs for at hovedstøtta tar nedi siden den ikke gir etter i det hele tatt og det kan fort bli kåpeskrap av det hvis vekten plutselig havner på feil siden av skrapepunktet.

Så selv jeg vurdere å få tak i dress med knepucker i tilfelle jeg plutselig klarer det. At KAS ikke har skrapa sine er utrolig, jeg fulgte med litt da han kjørte og det var ikke mange millimeterene ned til asfalten. Kanskje Mor Åse helst ikke vil se slikt?

Jeg hadde en liten tabbe i Slakterisvingen som er er tydelig eksempel på at jeg gir gass for seint. Jeg bremsa og gira ned og svingte svingen og så ga jeg gass. Ingenting skjedde, hadde funnet et frigir mellom 2 og 3 gir. Dette selvfølgelig da jeg hadde et kobbel sykler etter meg. Usj.

Selve øvelsen gikk etter hvert ganske greit selv om jeg ikke helt tror jeg har sett lyset. Jeg venter enda på opplevelsen av at dette er "riktig". Iallefall skikkelig. Jeg prøvde å slippe styret i svingen (nei, ikke helt) for å oppleve at sykkelen "går av seg selv", det gikk jo i og for seg bra da. Kanskje jeg bare forventer at det skal bli enda et hakk riktigere?

- Thomas Lundquist, DoDRT#002