DoD Racing Team

-

-

 

 

Sturup Raceway 07.05.00

Av: Kai Harrekilde-Petersen

Sturup Raceway

Årets første dag på bane! En pige på dk.fritid.motorcykel havde arrangeret en eftermiddag på Sturup; Tyve mand høj fordelt i to hold. Eftersom der var mange som aldrig havde prøvet at køre på bane før, var der arrangeret en master-kører (Lars Hyldal, fra PMC), og luskede jeg mig over på det hurtige hold, som bl.a. talte tre fyre med CBR-racere.

Sturup er Anderstorps diamentrale modsætning: den er en lille, snoet og langsom gokartbane med højdeforskel (~3 meter), tre hårnåle, en karrusel rundt om en lille sø, og to 90° sving. Alt i alt er det en teknisk krævende bane at køre på, specielt eftersom asfalten er utrolig ujævn. Den ujævne asfalt gør at man er ret begrænset i sporvalg (hvilket spor giver færrest huller?), og at affjedringen bør sættes relativt blødt op.

De første par pas brugte jeg på at prøve at lære banen at kende, samt at finde et spor i de enkelte sving, som undgik de værste huller, samtidig med at jeg ikke lå for meget i vejen for de andre (jeg overhalede ikke én eneste hele dagen, men det gjorde nu ikke noget).

Jeg kunne tydeligt mærke, at jeg fortsat ikke er glad for at gå ind i sving med høj fart. Jeg bremser meget kraftigere ind mod hårnålene, end det egentlig behøves, og jeg får ikke lagt cykelen over hurtigt nok og langt nok, til at køre hurtigt.

I et anfald af flinkhed (eller var det det modsatte?) lånte jeg 'Katten ud til en pige, som kørte på en gammel havelåge af en GS450, i et enkelt pas. Hun kørte aldeles flot på GS'eren, og havde at vide at hun ikke kunne/skulle køre hurtigere i svingene (både fodpinde og udstødningen var i asfalten). Allerede da hun var ude på banen kunne man se på hendes grin inde i hjelmen, at dét her, det var SJOVT! Hun var helt kuldret da hun kom ind i depotet igen, og var ikke meget for at måtte aflevere katten til mig. Som Lars Hyldal sagde, så var det muligvis hendes dyreste MC-tur til dato, selvom hun ikke havde ødelagt noget på 'Katten.

Alt i alt var det en fin dag, som sleb en del rust af, men som også afdækkede, hvor mine "ømme punkter" er. Selvom jeg kun kendte et fåtal af de som dukkede op, var der en rigtig fin hyggelig stemning i depotet. Det var også ret tydeligt, at stort set alle var kommet for at lære, og ikke for at gasse (og dem som var kommet for at gasse, tog god hensyn til os andre). Dette understregedes af at vi ikke havde et eneste vælt hele dagen.

Alt i alt en dejlig dag, som opfordrede til gentagelse. I skrivende stund er der planlagt to dage mere på Sturup.