DoD Racing Team

-

-

 

 

Sviestad 13.-15.04.01

Av: Anne Winness

Må innrømme at jeg lurte på hva jeg hadde begitt meg ut på når vi kjørte nedover til Sviestad på torsdagen i påsken. Det snødde stort sett hele veien, og temperaturen lå hele tiden under null. Og det ble ikke bedre da jeg på fredag sto på sidelinjen og så på de andre kjøre, syntes alle kjørte så innmari fort, spesielt forholdene tatt i betraktning. Vi debutantene slapp ikke utpå før kl 18 på fredag, og da med instruktør foran som gåsemor. Men bikkjekaldt var det, ca 0 grader, og man mistet raskt følelsen i fingrene. Og det var heller ikke noe godt når fingrene begynte å tine igjen når jeg var ferdig med å kjøre. Lørdag kl 9 var det like kaldt og igjen gåsemorkjøring sammen med instruktør, og deretter slapp vi ut sammen med våre respektive klasser.

Det ville si Super B for min del, og spenningen var ganske stor før jeg
skulle slippes ut sammen med "ulvene". Var veldig spent på hvordan jeg ville takle det å ha mange andre tett innpå meg, spesielt det å bli kjørt forbi på begge kanter gjennom svingene. Men akkurat det gikk ganske greit, antakelig fordi jeg var så forberedt på at det ville skje.

Lørdag kveld satte jeg meg ned for meg selv og tenkte gjennom kjøringen, hva som hadde gått bra og hva som hadde gått dårlig. Jeg satte opp en kort liste på 4 punkter som jeg skulle jobbe med dagen etter:
- Passe på å slappe av i kroppen, løse armer
- Finne svingpunkter
- Bedre blikkbruk og åpne blikket
- Giring, telle
Årsaken til det siste punktet var at jeg et par ganger trodde jeg hadde den i tredje gir, men så viste det seg at det var andre. Når jeg så skulle gire ned et hakk til så kom jo rumpa på sykkelen med en gang. Tegnet iallefall et kart over banen og skrev opp hvilke gir jeg hadde på forskjellige steder, og hvor mange hakk jeg giret ned mot svingene. Tror jeg skal prøve å få til det senere også, gå igjennom kjøringen i hodet og gjerne skrive erfaringene ned.

Sykkelen var jo splitter ny og måtte innkjøres, men den føltes helt topp. Mye mer kontant på gassen en CBR'en, sterkere, og veldig stødig og fin i svingene, selv med standarddekkene på. Fikk etterhvert opp farten litt mer, og er iofs fornøyd med at jeg ble kjent med og godvenner med sykkelen i løpet av de to dagene, og at jeg hadde en viss fremgang. Presset meg ikke noe men prøvde å få på plass teknikk, og ser at jeg har mange områder å jobbe videre med.
Det var godt å komme i gang, og selv om jeg gledegruet meg så var det kjempegøy etterhvert.