DoD Racing Team

-

-

 

 

 Våler 23-24.06.01

Av:Joar Jensen

Endelig var det klart for mitt første ordentlige løp. Har kjørt en rimelig uformell runde i Kretsmesterskapet tidligere i år, men nå skulle det endelig bli "alvor". En del andre DodRt-folk dro opp torsdag kveld/fredag morgen, og hadde ordna plass i depotet. Jeg måtte jobbe, og satsa på å rekke treninga som skulle begynne fredag kl. 16. Jeg var der 15.55, og så at det var folk utpå banen allerede. Treninga hadde begynt klokka 15... Men jeg fikk nå kasta på meg skinndressen så jeg fikk trening jeg også. Det ble riktignok ikke så mye på første passet, for etter en del runder knakk høyre fotpinne rett før sjikanen. Ganske guffent, men jeg holdt meg da på hjula. Da var det bare å kjøre inn, og uansett syns jeg ikke det gikk særlig bra. Syns det var ganske glatt utpå der. Det regna jeg også med, for dekka mine var mildt sagt utslitte. Jeg satt på nye dekk før neste pass og håpet at jeg fikk en litt mer godfølelse av det. Martin lånte meg fotpinne, så jeg var klar igjen. Uten laptimer ble det ikke noen tider på fredag, men jeg syns det gikk tålelig greit i andre passet. De nye dekka satt _mye_ bedre!

Lørdag skulle det være 2 tidstreninger først, og B-finale i Super-B på ettermiddagen. Det var vel rundt 90 stykker med i Super-B, så de delte inn i 3 kvalifiseringspuljer. De 9 beste i hver pulje gikk til A-finalen, og de 10 neste til B-finalen. M.a.o. ville det være ganske mange som ikke kom til noen finale. Jeg hadde satt meg som mål å komme blant den beste halvparten i B-finalen, men i og med at det var mitt første løp visste jeg jo egentlig ikke hvor jeg sto. Jeg har vært på Våler en gang tidligere i år, og da ble det klokka runder rundt 1.09, og det skjønte jeg hvertfall at jeg burde forbedre.

I første tidskvalen syns jeg det gikk ganske OK. Etter ca. 6 runder lå jeg i litt kø, og da er det like greit å slippe seg litt tilbake for å få stor luke så man kan få fri bane. Det er jo beste rundetid som teller for kvalifiseringen. Jeg kjørte inn i depotet for å legge meg bak køen og slippe fram en klynge som var bak meg. I det jeg skulle kjøre utpå igjen ble jeg ropt på, og det viste seg at transponderen (for å ta tida) nesten hadde detti helt av, og lå og slang. Pokker. Jeg gadd ikke stresse livet av meg for å fikse den og rekke noen få runder til før passet var over, så jeg ga meg og tok det heller med ro. Jeg håpet bare at den hadde fått målt tidene så jeg kunne få se hvordan jeg lå an. Det viste seg at den funka, og bestetida mi var 1.06.4, noe jeg var veldig fornøyd med! Riktignok holdt det bare til 13.plass i min pulje, men det var jo bra nok til B-finale foreløpig. John-Inge og Bjørn er to som kjører Super-B, og som har kjørt en del fortere enn meg tidligere i år. Nå lå jeg rett bak John-Inge og rett foran Bjørn i tid, så det syns jeg var bra.

Andre tidstrening gikk enda litt bedre, og tida blei nå 1.05.8. Men de andre kjørte også fortere, så totalt etter 2 kvalifiserings-heat lå jeg på 15. plass i min pulje. Jeg endte dermed opp med B-finale hvor jeg fikk 16. startspor, som vil si at jeg skulle stå i 4. startrekke. I B-finalen ville de 3 beste gå til A-finale. De som sto foran meg hadde ikke noe særlig bedre tider enn meg (en del av dem hadde dårligere tider også), så jeg tenkte at jeg skulle da hvertfall gi dem litt kamp selv om jeg starta midt i feltet. På grunn av tidsnød ble B-finalen som skulle gått lørdag ettermiddag utsatt til søndag.

Etter strålende vær hele helgen fikk vi litt over en halvtime med regn på søndag. Det kom selvsagt akkurat da B-finalen gikk... Det starta med litt småregn rett før B-finalen skulle gå. Det var veldig usikkert om det ville gi seg eller regne mer. Jeg hadde akkurat kjøpt nye regndekk på fredag, og må innrømme at det ikke frista å ødelegge dem, som jeg ville gjøre hvis det ikke ble helt vått. Så jeg satsa på tørrværsdekk. Da vi slapp utpå så det ut som det var tingen, for banen var rimelig grei bortsett fra at det var ganske glatt i de to høyresvingene før rettstrekket. Men rett før vi skulle stille opp til prøvestart begynte det å regne mer. Det endte med at banen blei skikkelig våt, og mine Pilot Race dekk var helt ubrukelige. Det sklei i hver eneste sving hvis man forsøkte å gi bittelitt gass, så det var ikke noe morsomt i det hele tatt. 3-4 stykker hadde valgt regndekk, og de dro selvsagt i fra med en gang. Etter rundt 4 runder fant jeg ut at dette var meningsløst, og ga meg. Jeg kunne sikkert fått noen skarve poeng ved å fisle rundt, men det var lite interessant. Dessuten var sjansen ganske stor for at jeg ville tryne når det var så glatt, og skal jeg tryne skal jeg gjøre det mens jeg har det gøy ;)

Så dermed endte mitt første løp med DNF (did not finish). Jeg var litt gretten, for jeg hadde gleda meg skikkelig til selve løpet. Men felles skjebne får være felles trøst, for det var en mildt sagt laber helg for de andre i DoDRT også, noe man kan lese om i deres referater. Neste gang tar vi dem!