[Tilbake]

Andre erfaringer
David E. Reksten

Vålerbanen 06.06.98 - NAF MC Sikkerhetskurs

Slik det fortonte seg for Morten

Så var det NAF MC sitt sikkerhetskurs på Vålerbanen i forbindelse med forsikringsordningen som NAF MC har med Gjensidige. DoDRT sin Apriliafraksjon var utsendt for å prøve ut vålerbanen. I år hadde man valgt å skille ut en gruppe for de som ville være med på litt mer avanserte øvelser. Forskjellen fra denne og de andre gruppene, gikk stort sett ut på at man bremset fra litt høyere hastighet, og at man skulle øve bremsing i sving. I tillegg var det vel også en fordel at det var en mer homogen forsamling som var på banen under frikjøringen.

Vi begynte med nødbremse fra 80-100. Jeg fikk funnet ut at sykkelen greit tar stoppies i 50, og at det går greit når hjulet kommer ned igjen. Jeg fant også til min overraskelse ut at det går an å låse forhjulet mens man har bakhjulet oppe. Den tredje tingen jeg fant ut var at det gjør vondt å ta ut benet når man har bakhjulet i været, når man har en tank som går så skarpt oppover som min.

Andre øvelse var bremsing i sving. Dette skulle være en slags tredelt øvelse. Først var det satt opp en korridor av kjegler der man skulle begynne en nødbrems fra første kjegle. Siste kjegle stod ved inngangen til en sving, så der skulle man slippe opp og svinge. Deretter skulle man bremse rolig til man stoppet i svingen. Tanken med denne øvelsen var god, men dessverre funket det dårlig. For det første ble det så mye kø her at folk bare fikk kjørt øvelsen to eller tre ganger. For det andre var bremsestrekningen på nødbremsingen alt for lang. De fleste startet i alt for lav fart, sånn at de stoppet før de kom fram til svingen. Man måtte nok ha ca. 120 når man kjørte inn i korridoren av kjegler fram mot en sving man ikke kunne se helt klart hvor var, og det virket rimelig rart rent psykisk. Instruktørene sa da også at dette skulle forandres til neste år.

Så var det frikjøring. Det hadde vært teorigjennomgang tidligere, der mesteparten av vekten var lagt på at man skulle gå sent inn i svingen med lav fart, for å akselerere ut av den. Dette virket som en veldig fornuftig strategi, for det var mange som gjorde akkurat motsatt. Selv om jeg kjører 250 som burde gå litt tidligere inn enn de andre syklene, må jeg si at det var veldig mange som gikk tidligere inn enn meg, og stod og ventet i utgangen av svingen. En klarte også å velte på den måten.

Jeg hadde nå fått meg skrapeklosser siden sist, og skulle nå lære meg å bruke dem. Det gikk forsåvidt greit å skrape. Jeg bare hang langt ut, og la ut kneet, og da skrapet det litt før jeg fikk nedi fothvileren. Jeg måtte imidlertid henge så langt ut at jeg fikk vel mye vekt på innerste fothviler. Antagelig er det bedre å henge litt mindre ut, og å stikke kneet litt lenger ut. Det er vel mulig at jeg må begynne med stretching for å få til det. I det minste var det mer behagelig når klossene tok nedi enn når fothvilerene er nedi, så det funket greit når jeg klarte å legge kneet sånn at det gikk nedi rett før fothvileren.

Svingene på Våler er ganske forskjellig fra Rudskogen. Her er det en hel del høyere fart. I den raskeste svingen hadde fikk jeg skrapet skrapeklossen i 160 i utgangen etter å ha dratt ut 4. gir. Visstnok går det i nærmere 200 her når det er RR-løp. Til sammenlikning har jeg vel kanskje rundt 110 i de raskeste svingene på Rudskogen. Jeg la merke til at jeg gjerne hadde en meter igjen av banen på yttersiden, hver gang jeg kom ut av en sving. Antagelig kommer det av at svingene på Våler er mere åpne enn de på Rudskogen, sånn at jeg her kunne gått tidligere inn med mere fart.

Jeg hadde bare et tilbud denne helgen. Det var ut av den skarpeste svingen (ikke sjikanen), der jeg ga alt for mye gass mens jeg fortsatt hadde mye nedlegg. Da dro jeg bakhjulet relativt mye ut og slo gassen helt av og var vel da det jeg vil tippe er omtrent halvveis til en highsider. Etterhvert klarte jeg å få følelsen sånn at jeg kunne få hjulet til å slippe bare litt, ved å gi litt mindre gass, bare for å finne ut hva som er for mye. Dette er en sving hvor det er ganske greit å gjøre dette, siden det går rimelig sakte her (ca. 60).

Det var 3 uhell på banen denne helgen. Det var en som hadde veltet under nødbrems. Han hadde bremset bra, men glemte vist å slippe bremsen da han skulle svinge. Så var det han med FJ1200 som hadde litt stor fart inn i svingen, og som kjørte ut i slutten av svingen. Til slutt var det en som la ned sin nye 916 SPS i den krappeste svingen på banen. Ingen var vel egentlig sikker på nøyaktig hva det kom av.

Jeg overnattet oppe på Våler, og fikk meg litt mat og noen øl i godt selskap. Dagen etter dro vi innom banen på veien hjem. Da viste det seg at regnværet tidligere på dagen hadde skremt vekk halvparten av kursdeltagerne. Dermed var de til min store glede villige til å slippe meg innpå litt til. Jeg fikk 2 timer til på banen, som nå var litt glattere på grunn av temperaturen og regnet tidligere på dagen. Jeg tok det litt roligere med skrape kurset nå, og hadde vel omtrent de samme erfaringene som dagen før.

Alt i alt et godt kurs. En klar forbedring fra i fjor.

- Morten , DoDRT#001